tiistai 25. elokuuta 2015

Mustikka on herkkua



Mustikkainen kerrosherkku on terveellinen ja raikas välipala, voit valmistaa herkun etukäteen kokoamista vaille valmiiksi.


MUSTIKKAHERKKU
400 g mustikoita
noin 1 rkl hunajaa

noin 1 rkl öljyä
100 g kaurahiutaleita
2 rkl mantelilastuja
2 rkl auringonkukansiemeniä
2 rkl kurpitsansiemeniä
2 rkl hunajaa

4 dl maustamatonta jogurttia

Koristeluun:
pistaasipähkinöitä
mustikoita

Laita mustikat kattilaan, mausta hunajalla makusi mukaan. Kuumenna mustikat kiehuvaksi ja keitä hiljalleen noin 5 minuuttia. Jäähdytä mustikkasose. Kuumenna öljy pannulla, lisää kaurahiutaleet, mantelilastut, siemenet ja hunaja. Sekoittele seosta pannulla kunnes seos saa rapeutta ja kaunista väriä. Kumoa kaurahiutaleseos leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Kokoa mustikkasosetta, jogurttia ja kauraseosta kerroksittain annoskulhoihin tai laseihin. Koristele annokset muutamalla pistaasipähkinällä ja tuoreella mustikalla. Tällä reseptillä tulee noin 4 annosta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti