Uuniperunoita pitää tehdä ainakin
pari kertaa leivinuunin lämmityskauden aikana. Voihan näitä tehdä
tavallisessakin uunissa, mutta leivinuunissa perunat muhivat ihanan
pehmeiksi. Kääri hyvin pestyt kuorelliset
perunat (jauhoinen lajike) yksitellen folioon. Kypsennä uunissa 200
asteessa noin tunnin ajan.
KATKARAPUTÄYTE
200 g katkarapuja
2 dl kermaviiliä
2 rkl ketsuppia
1 rkl sitruunamehua
chiliä
suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä
tilliä hienonnettuna
BROILERITÄYTE
200g kypsää broileria
2 dl maustamatonta jogurttia
currya
kardemummaa
suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä
persiljaa hienonnettuna
FETATÄYTE
200 g fetajuustoa kuutioina
1 dl oliiveja
2 dl maustamatonta jogurttia
1 tl hunajaa
rakuunaa
mustapippuria myllystä
tilliä hienonnettuna
KASVISTÄYTE
1 punainen paprika pieninä kuutioina
1 pieni sipuli silputtuna
½ dl aurinkokuivattuja tomaatteja
silputtuna
200 g maustamatonta tuorejuustoa
basilikaa
mustapippuria myllystä
suolaa
Kiitos helposta likööriohjeesta. Miten sinä käytät tyrnin lehtiä? Luin luonnonvarakeskuksen sivuilta, että lehdistä saa terveellistä teetä, mutta olisikohan lehdille muutakin käyttöä?
VastaaPoistaKiva kuulla, että likööriohje on mieleinen. Olen myös lukenut tyrnin lehtien terveellisyydestä, mutta ei ole tullut käytettyä tai kokeiltua koskaan. Kiitos muistutuksesta täytyykin kerätä lehtiä talteen.
Poista