Annan
tänään Lännen Median sanomalehdissä savustusvinkkejä. Niinpä
laitan myös tänne blogiini muutaman savustusreseptin, possua ja
persikoita. Possun kypsennys vie aikaa, mutta lopputulos on sitäkin
palkitsevampi. Jälkiruokapersikat valmistuvat nopeasti ja saavat silti pikanttia
makua savustamalla.
POSSUN
SAVUSTUS
noin
1,5 kg possun kassleria
Mausteseos:
1
rkl paprikajauhetta
1
rkl fariinisokeria
0,5
rkl fenkolinsiemeniä murskattuna
1
tl suolaa
1
tl chilijauhetta
Liemi
uunivuokaan:
1,5
dl omenamehua
0,5
dl ruokosokerisiirappia
3
rkl tomaattipyreetä
3
rkl valkoviinietikkaa
Possu
savustetaan epäsuoralla savustustekniikalla joko siihen rakennetulla
laitteella (offset smoker) tai esimerkiksi kaasugrillissä siten,
että käytetään vain yhtä (reunimmaista) poltinta, jonka
yläpuolelle pistetään savustuslastut folion päälle ja possu
laitetaan grillin toiseen reunaan. Käytä savustuslastuina
esimerkiksi hikkoria.
Possuun
otetaan ensin savun makua savustusuunissa ja siirretään tämän
jälkeen sähköuuniin kypsymään hiljalleen pehmeäksi.
Sekoita
mausteet, hiero mausteseos possun pintaan ja anna possun maustua
kunnes saat savustimen valmisteltua savustuskuntoon. Savusta possua
noin 3 tuntia 120 asteessa.
Nosta
possu tämän jälkeen uunivuokaan. Sekoita liemi omenamehusta,
siirapista, pyreestä ja viinietikasta. Kaada liemi possun päälle
ja laita folio kanneksi possun päälle. Laita possu uuniin 150
asteeseen noin neljäksi tunniksi. Rivi possu kahden haarukan avulla
pieniksi paloiksi.
PERSIKOIDEN
SAVUSTUS
tuoreita
persikoita
Lisäksi:
vaniljajäätelöä
tai kermavaahtoa
ruokosokeri-
tai vaahterasiirappia
tuoretta
minttua
Halkaise
persikat ja poista kivet. Laita savustuslaatikon pohjalle leppä- tai
omenapuunlastuja, pieni katajanoksa ja sokeripala, nosta persikat savustimeen ritilän päälle ja laita kansi kiinni. Savusta persikoita
noin 20 minuuttia. Tarjoa jäätelön tai vaniljalla maustetun
kermavaahdon kanssa, mausta annos tuoreella mintulla. Lorauta päälle
vähän siirappia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti