Charlotta-kakku
on ihanan kesäinen ja muuntuu sen mukaan mitä hilloa käytät
kääretortun täytteenä. Minä käytin tällä kertaa kääretortun
täytteenä kahta eri hilloa, tavallista kaupasta ostettua
vadelmahilloa sekä pirteää mandariini-porkkanahilloa. Paahdettu
sokeri ja appelsiininkuoriraaste antavat puolestaan charlotan
kermahyytelötäytteelle makua.
CHARLOTTA-KAKKU
Kääretorttu:
4
kananmunaa
1,5
dl sokeria
¾
dl perunajauhoja
¾
dl vehnäjauhoja
1
tl leivinjauhetta
Kääretortun
täyte:
noin 3 dl hilloa (esimerkiksi vadelmahilloa)
1
dl kuohukermaa vatkattuna
Charlotan
kermahyytelötäyte:
5
liivatelehteä
2
dl sokeria
1
dl vettä (kiehuvaa)
5
dl kuohukermaa
3
tl vaniljasokeria
1
tl appelsiininkuorta raastettuna
Kääretorttu:
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä perunajauhot,
vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhoseos siivilän läpi
vaahdon joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle
uunipellille. Paista 200 asteessa noin 10 minuuttia. Kumoa
torttupohja sokeroidun leivinpaperin päälle. Irrota paistossa
käytetty leivinpaperi varoen pois. Levitä torttupohjan päälle
hillokerros ja kermavaahtokerros. Kääri torttupohja rullalle ja
laita jääkaappiin kiinteytymään.
Charlotan
täyte: Laita liivatelehdet kylmään veteen noin 5 minuutiksi
pehmenemään. Levitä sokeri paistinpannulle ja anna sulaa, sekoita
kunnes väri on kauniin vaalean ruskeaa. Nosta pannu levyltä ja
lisää kiehuva vesi varoen sokerin joukkoon. Nosta takaisin levylle
ja sekoita kunnes seos on tasaista. Purista liivatelehdistä
ylimääräinen vesi pois ja lisää liivate sokeriliemeen hyvin
sekoittaen. Ota pannu pois liedeltä ja anna hieman jäähtyä.
Vatkaa kerma vaahdoksi, mausta vaniljasokerilla. Kaada sokeriliemi
kermavaahdon joukkoon ja sekoita mukaan vielä
appelsiininkuoriraaste.
Charlotan
kokoaminen: Vuoraa noin 1,5 litran vetoinen pyöreäpohjainen astia
kelmulla. Leikkaa kääretortusta viipaleita ja asettele torttupalat
vuoan pohjalle ja reunoille. Kaada täyte tortuilla vuorattuun
kulhoon ja peitä kelmulla. Laita kakku jääkaappiin hyytymään vähintään
neljäksi tunniksi, mielellään yön yli. Kumoa tarjoiluvadille ja
koristele haluamallasi tavalla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti