PERUNATIKKARIT
juuri
keitettyjä pieniä varhaisperunoita
Perunat
tökätään tikun nokkaan ja dipataan voikukka-leipäpestoon tai
jogurtti-tillikastikkeeseen.
Voikukka-leipäpesto
4
dl nuoria voikukanlehtiä silputtuna
2
rkl dijonsinappia
0,5
tl mustapippuria myllystä
merisuolaa
myllystä maun mukaan
noin
2 dl öljyä
1
dl parmesaanijuustoraastetta
2
viipaletta kuivaa leipää murennettuna
Laita
monitoimikoneeseen voikukanlehdet, suola, mustapippuri ja sinappi.
Lisää öljy ohuena nauhana koneen käydessä. Lisää lopuksi
parmesaani ja leivänmurut. Sekoita hyvin.
Jogurtti-tillikastike
2
dl maustamatonta jogurttia
noin
1 rkl sitruunamehua
tuoretta
tilliä
suolaa
maun mukaan
Silppua
reilusti tilliä jogurtin joukkoon, mausta sitruunalla ja suolalla.
BATAATTISALAATTI
1
kg bataatteja
1
punainen paprika
2-3
lehtisellerin vartta
pieni
punasipuli
1
rkl jalapenoja hienonnettuna
Kastike:
1,5
dl maustamatonta jogurttia
1
rkl valkoviinietikkaa
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Lisäksi:
tuoretta
korianteria
Pese
ja kuivaa bataatit. Tee terävällä veitsellä muutama pisto
bataatteihin. Kypsennä bataatteja uunissa 200 asteessa noin 45
minuuttia. Jäähdytä bataatit, kuori ja paloittele kuutioiksi.
Leikkaa punasipuli hienoksi silpuksi, paloittele sellerinvarret ja
paprika. Sekoita kastikkeen ainekset. Yhdistä kaikki ainekset
toisiinsa. Silppua pinnalle reilusti tuoretta korianteria.
MAUSTEISET BROILERINSIIVET
noin
500 g luomubroilerin siipipaloja
Marinadi
ja kastike:
2,5
dl kanalientä
0,5
dl omenasiiderietikkaa
0,5
dl soijakastiketta
2
rkl öljyä
2
rkl fariinisokeria
1
laakerinlehti
0,5
tl korianterinsiemeniä
0,5
tl kokonaisia mustapippureita
(tarvittaessa
suurustetta: vähän vettä ja maissitärkkelystä)
Sekoita
marinadin ainekset ja laita siipipalat liemeen. Laita astia
jääkaappiin ja anna marinoitua pari tuntia. Siirrä siipipalat
liemineen kattilaan ja keitä noin 20 minuuttia. Nosta siivet
liemestä, mutta älä kaada lientä pois. Siivilöi liemi ja keitä
hiljalleen kasaan, suurusta tarvittaessa. Grillaa siivet
molemmin puolin.
TÄYTETYT
CHILIT
vihreitä
chilejä
Täyte:
300
g maustamatonta tuorejuustoa
aurinkokuivattuja
tomaatteja
tuoreita
yrttejä
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Tee
viilto chilien kylkeen, poista siemenet. Sekoita täytteen ainekset
ja täytä pikkulusikalla chilit. Nosta chilit grilliin ehjä puoli
alaspäin. Grillaa hetki, että chilit saavat väriä. Nosta täytetyt
chilit folion päälle ettei täyte valu grilliin. Anna chilien kuumentua
vielä kunnolla.
GRILLATUT
PÄÄRYNÄT
2
päärynää
Marinadi:
2
dl sokeria
1,5
dl vettä
pala
tuoretta inkivääriä
1
kanelitanko
1
tähtianis
2
rkl rommia
Kuori
ja halkaise päärynät puoliksi, poista siemenkota. Leikkaa
inkivääri silpuksi. Laita kattilaan sokeri, vesi, inkivääri,
kaneli ja tähtianis. Kiehauta kunnes sokeri on sulanut. Mausta liemi
rommilla ja anna jäähtyä vähän. Laita päärynät liemeen. Anna
päärynöiden marinoitua pari tuntia. Ota päärynät pois liemestä
ja grillaa grillipellin päällä karamellinen pinta päärynöihin.
Tarjoa kuumat päärynät jäätelön kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti