tiistai 7. lokakuuta 2014

LÄMPIMÄT MAA-ARTISOKKALEIVÄT



Sain käsiini upeita sauvolaisia luomu-maa-artisokkia. Tein maa-artisokista ja bearnaisekastikkeesta nopeita lämpimiä voileipiä.



LÄMPIMÄT MAA-ARTISOKKALEIVÄT
1-2 maa-artisokkaa/leipä
vaaleaa leipää viipaleina
bearnaisekastiketta
Koristeluun:
tuoretta persiljasilppua

Kuori maa-artisokat. Laita kuoritut maa-artisokat heti kylmään veteen johon on lisätty sitruunamehua, näin maa-artisokat eivät värjäänny tummiksi. Keitä maa-artisokkia noin 5 minuuttia. Kaada vesi pois. Leikkaa maa-artisokat viipaleiksi. Aseta leivät uunipellille ja levitä ensin bearnaisekastiketta leiville, sitten maa-artisokkaviipaleet ja lopuksi vielä kastiketta. Laita leivät kuumaan uuniin. Leivät ovat valmiita kun pinta on saanut vähän väriä.

NOPEA BEARNAISEKASTIKE
2 kananmunan keltuaista
1 tl valkoviinietikkaa
1 tl rakuunaa
100 g voita pieninä paloina
1 tl sitruunamehua
ripaus suolaa

Laita pieneen kattilaan keltuaiset, viinietikka ja rakuuna. Lämmitä vain hetki vesihauteessa koko ajan sekoittaen. Lisää voinokareet vähän kerrallaan samalla hyvin sekoittaen kunnes seos sakenee. Mausta kastike lopuksi sitruunamehulla ja ripauksella suolaa.




1 kommentti:

  1. Tosi hauska idea, maa-artisokka toimii varmasti hyvin viinin kanssa.

    VastaaPoista