sunnuntai 12. lokakuuta 2014

JAUHELIHAA 2.0



Valmistin mehevät jauhelihapihvit maa-artisokkalisukkeella ja persiljapestolla. Resepteissä käyttämäni jauheliha, maa-artisokat ja hunaja ovat luomua. Persilja on oman pihan tuotoksia.



JAUHELIHAPIHVIT
500 g pihvikarjan jauhelihaa (esimerkiksi Hereford tai Angus)
12 viipaletta pekonia
noin 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä

Mausta jauheliha. Jaa taikina 12 osaan ja muotoile pieniksi pihveiksi. Kiedo jokaisen pihvin ympärille pekonia. Paista uunissa 225 asteessa haluamasi kypsyys.

MAA-ARTISOKKALISUKE
300 g maa-artisokkaa
1 rkl hunajaa
1 rkl dijonsinappia
2 rkl kermaa

Kuori ja kuutio maa-artisokat. Laita ne heti kuorimisen jälkeen kylmään veteen johon on lisätty sitruunamehua. Kiehauta maa-artisokkakuutiot, valuta ja lisää hunaja, sinappi ja kerma.

PERSILJAPESTO
nippu persiljaa
0,5 dl mantelilastuja
noin 1 dl öljyä
vähän sitruunamehua
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Silppua persilja ja laita tehosekoittimeen muiden ainesten kanssa, soseuta tasaiseksi tahnaksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti