torstai 25. syyskuuta 2014

OMENAHYVYYKSIÄ



Omenasta monenlaista maukasta ja hyvää, omena-pähkinäkakkua, omenalettuja ja omena-kaurapaistosta.



OMENA-PÄHKINÄKAKKU
150 g margariinia tai pehmeää voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1,5 dl vehnäjauhoja
120 g mantelijauhetta
1 rkl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
Pinnalle:
100 g pähkinöitä rouhittuna
2 omenaa
2 rkl sokeria
1 tl kanelia

Vatkaa rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin. Sekoita vehnäjauhot, mantelijauhe, vaniljasokeri sekä leivinjauhe keskenään. Lisää jauhoseos ja maito vuorotellen taikinaan, sekoita. Voitele kakkuvuoka ja kaada taikina vuokaan. Ripottele taikinan pinnalle pähkinät. Kuori ja viipaloi omenat, asettele ne pähkinöiden päälle. Sekoita sokeri ja kanelijauhe, ripottele seosta omenoiden pinnalle. Paista 200 asteessa noin 50 minuuttia.



OMENALETUT
50 g margariinia tai voita
2 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria
ripaus kanelia
1 tl sitruunamehua
2 kananmunaa
2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa
3 omenaa

Vatkaa rasva ja sokeri kuohkeaksi. Lisää vaniljasokeria, kanelijauhetta ja sitruunamehua. Sekoita munat yksitellen joukkoon. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe. Lisää taikinaan jauhot ja maito. Kuori omenat, poista siemenkodat ja leikkaa noin 1 cm paksuisiksi viipaleiksi. Kuumenna ohukaispannu. Kasta omenarenkaat taikinaan. Paista omenarenkaita rasvassa molemmin puolin kauniin ruskeiksi. Ripottele pinnalle tomusokeria ja tarjoa heti vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.



OMENA-KAURAPAISTOS
4 keskikokoista omenaa
2 rkl sokeria
ripaus kanelia
Pinnalle:
100 g margariinia tai voita
1 dl sokeria
3 dl kaurahiutaleita

Kuori ja lohko omenat, laita voideltuun vuokaan. Ripottele sokeria ja kanelia päälle, sekoita. Sulata rasva, sekoita joukkoon sokeri ja kaurahiutaleet. Levitä seos omenoiden päälle ja kypsennä 200 asteessa noin puoli tuntia. Tarjoa vaniljakastikkeen, jäätelön tai jogurtin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti