keskiviikko 3. syyskuuta 2014

POSSUA & KASVIKSIA PAAHDETTUNA


Uunista leviää mahtava tuoksu. Melkeinpä luulee piparkakkujen valmistuvan, mutta possunkylki siellä paistuu kera upeiden kauden kasvisten.




PAAHDETTU PORSAANKYLKI
noin 1 kg luutonta porsaan kylkeä
Mausteseos:
1 tl suolaa
1,5 tl sokeria
1 tl kanelijauhetta
1 tl korianterinsiemeniä jauhettuna
½ tl savustettua chilijauhetta
½ tl tähtianista jauhettuna
¼ tl neilikkaa jauhettuna
Lihan valeluun:
4 rkl hunajaa juoksevana
Kastikkeeseen:
paistolientä
vähän vettä
2 rkl osterikastiketta

Leikkaa porsaan rasvakerrokseen viiltoja niin, että muodostuu ruudukko. Sekoita mausteet ja hiero niitä viillettyyn pintaan. Laita liha uunipannulle ja paista 200 asteessa ensin 30 minuuttia. Valele porsaankylki hunajalla ja jatka paistamista 20 minuuttia. Valele liha toisen kerran hunajalla, paista vielä noin 20 minuuttia. Kaada lihasta paiston aikana irronnut liemi, vähän vettä ja osterikastike pieneen kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Tarjoa kastike lihan kanssa.


PAAHDETUT KASVIKSET
kauden kasviksia esimerkiksi porkkanoita, kesäkurpitsaa, palsternakkaa, sipulia ja purjoa
vähän sokeria
pari lorausta öljyä
Kastike:
öljyä kuullottamiseen
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
pala tuoretta inkivääriä hienonnettuna
4 rkl sitruunamehua
2 rkl seesamiöljyä
chiliä maun mukaan
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä

Leikkaa kasvikset viipaleiksi tai lohkoiksi. Ripottele kasvisten päälle vähän sokeria ja pirskottele päälle öljyä. Laita kasvikset uuniin kun porsaankylki on ollut uunissa puoli tuntia. Kasvikset saava olla uunissa possun kypsymisen loppuun asti. Tee kasvisten kypsymisen aikana kastike. Kuullota valkosipuli ja inkivääri. Lisää muut kastikkeen ainekset ja kiehauta. Lusikoi kastiketta paahdettujen kasvisten päälle.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti