lauantai 27. syyskuuta 2014

KIRPEÄN MAKEA HILLO



Pihlajat houkuttelivat tekemään hilloa. Sujautin sekaan vähän porkkanaa tasoittamaan pihlajanmarjan kirpeyttä. Upean värinen ja makuinen hillo on ilo silmälle ja suulle.



PIHLAJANMARJA-PORKKANAHILLO
500 g pihlajanmarjoja
250 g porkkanoita
1 dl vettä
4 dl hillosokeria

Puhdista ja huuhtele pihlajanmarjat. Kuori ja raasta porkkanat hienoksi raasteeksi. Soseuta marjat esimerkiksi sauvasekoittimella. Laita kattilaan kaikki ainekset ja keitä hiljalleen noin 20 minuuttia. Jos haluat sileää hilloa purista valmis seos siivilän läpi. Purkita, jäähdytä ja säilytä hillo jääkaapissa.



3 kommenttia:

  1. -olenkin haeskellut hyviä ja helppoja reseptejä pihlajanmarjoille, kun näyttää olevan marjojlla hyvä vuosi.
    Tätä pitää kokeilla

    VastaaPoista
  2. Eilen keittelin myös pihlajanmarjahilloa, ehkä blogitan sen jossain vaiheessa, tulos oli aika kiva. Pihlajanmarjojen lisäksi omenaa, hiukan jaloviinaa, kanelia, reilusti hunajaa ja vähän hillosokeria.

    VastaaPoista