Aurinko hellii kesäihmisiä. Tässä
helppoa kesäruokaa vähällä vaivalla.
MANGO-KINKKUVARTAAT
1 kypsä mango
100 g serrano-kinkkua
Kuori ja kuutioi mango isoiksi
kuutioiksi. Leikkaa serrano-kinkku pituussuunnassa puoliksi.
Pujottele vartaisiin vuorotellen mangokuutioita ja serrano-kinkkua.
Grillaa kevyesti.
FOCACCIA
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
noin 900 g vehnäjauhoja
Voiteluun:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl vettä
Lisäksi:
sormisuolaa
rosmariinia tai timjamia
oliiveja tai aurinkokuivatun tomaatin
paloja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola ja sokeri sekä jauhot vähitellen. Vaivaa taikina
(koneella) hyvin pehmeäksi ja kimmoisaksi. Anna kohota
kaksinkertaiseksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä taikina
uunipellille leivinpaperin päälle käsin painellen. Sekoita öljy
ja vesi, voitele focaccian pinta kokonaan. Painele taikinaan muutamia
oliiveja tai aurinkokuivattuja tomaatteja, ripottele pinnalle
sormisuolaa ja yrttejä. Paista noin puoli tuntia. Focaccia on
parhaimmillaan leivontapäivänä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti