maanantai 3. kesäkuuta 2013

HELPPOA KESÄRUOKAA


Aurinko hellii kesäihmisiä. Tässä helppoa kesäruokaa vähällä vaivalla.



MANGO-KINKKUVARTAAT
1 kypsä mango
100 g serrano-kinkkua

Kuori ja kuutioi mango isoiksi kuutioiksi. Leikkaa serrano-kinkku pituussuunnassa puoliksi. Pujottele vartaisiin vuorotellen mangokuutioita ja serrano-kinkkua. Grillaa kevyesti.




FOCACCIA
5 dl vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
1 tl sokeria
noin 900 g vehnäjauhoja
Voiteluun:
3 rkl oliiviöljyä
3 rkl vettä
Lisäksi:
sormisuolaa
rosmariinia tai timjamia
oliiveja tai aurinkokuivatun tomaatin paloja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola ja sokeri sekä jauhot vähitellen. Vaivaa taikina (koneella) hyvin pehmeäksi ja kimmoisaksi. Anna kohota kaksinkertaiseksi. Lämmitä uuni 200 asteeseen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle käsin painellen. Sekoita öljy ja vesi, voitele focaccian pinta kokonaan. Painele taikinaan muutamia oliiveja tai aurinkokuivattuja tomaatteja, ripottele pinnalle sormisuolaa ja yrttejä. Paista noin puoli tuntia. Focaccia on parhaimmillaan leivontapäivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti