On aika lähteä retkelle. Pakkaa eväät
kylmälaukkuun ja juoma termospulloon. Ota mukaan peitto ja hyvä
mieli. Retkikohteen ei tarvitse olla kaukana. Kohteeksi kelpaa niin
lähimetsä, uimaranta kuin vehreä puistokin, jopa oma pihapiiri. Me
teimme koko perheen voimin kesän ensimmäisen eväsretken läheiseen
metsään. Mukaan otimme kolmioleipiä ja raparperimehua. Toisena
päivänä söimme herkulliset salaattitäytteiset pitaleivät
kotipihassa suuren vaahteran varjossa.
KOLMIOLEIVÄT
Leivitä täytettä leivälle (paahto-
tai vuokaleipää) ja laita toinen leipä päälle. Leikkaa terävällä
veitsellä kahdeksi kolmioksi.
KURKKUTÄYTE
puolikas kurkku
½ dl tillisilppua
2 dl raejuustoa
1 dl ranskankermaa
suolaa maun mukaan
Leikkaa kurkku pieniksi kuutioiksi.
Yhdistä kurkku, tilli, raejuusto sekä ranskankerma, mausta
suolalla.
KINKKUTÄYTE
puolikas paprika
100 g palvikinkkua
200 g tuorejuustoa (makuna esim. yrtti)
Leikkaa paprika ja kinkku pieniksi
kuutioiksi. Sekoita paprikat, kinkku ja tuorejuusto keskenään.
RAPARPERIMEHU
2 l vettä
500 g raparperia
4 cm pala tuoretta inkivääriä
1,5 dl sokeria
Pilko pestyt raparperit ja silppua
inkivääri. Laita kattilaan vesi, raparperipalat ja inkivääri.
Anna kiehua hiljalleen noin 20 minuuttia. Siivilöi ja lisää
sokeri, sekoita hyvin. Anna jäähtyä.
SALAATTITÄYTTEISET PITALEIVÄT
Pakkaa salaatit rasioihin ja pitaleivät
valmiiksi avattuina mukaan. Annostele paikan päällä jokaiselle
mieluinen määrä salaattia pitataskun sisään. Lautasia ei
tarvita.
PITALEIVÄT (10 kpl)
3 dl vettä
20 g hiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
noin 7 dl vehnäjauhoja
Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta jauhot vähitellen. Kohota
taikina kaksinkertaiseksi. Jaa taikina 10 osaan ja pyöritä
pulliksi. Kauli pullista halkaisijaltaan noin 12 cm litteitä leipiä.
Anna kohota puoli tuntia. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia.
Leivät kohoavat uunissa pulleiksi tyynyiksi, jolloin ne pystyy
leikkaamaan auki ”taskuiksi”.
COUSCOUS-KATKARAPUSALAATTI
2 dl couscous suurimoita
2 dl kanalientä
4 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl sitruunamehua
200 g katkarapuja
100 g tuoreita aprikooseja pilkottuna
3 kevätsipulia silputtuna
tuoretta minttua ja korianteria
Laita couscous-suurimot kulhoon, kaada
kuuma kanaliemi päälle. Sekoita ja anna turvota.
Sekoita couscousiin öljy, etikka ja
sitruunamehu. Lisää loput ainekset.
TONNIKALA-PASTASALAATTI
150 g kuivapastaa
150 g tonnikalaa
4 tomaattia
100 g fetaa
kevätsipulia silputtuna
tuoretta basilikaa ja oreganoa
Kastike:
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 tl sinappia
1 tl juoksevaa hunajaa
Keitä pasta ja valuta. Leikkaa
tomaatit ja feta kuutioiksi, silppua sipuli. Yhdistä kaikki
ainekset.
Ihania kolmioleipiä, nam! :)
VastaaPoista