On aika tehdä hyviä ruokalupauksia.
Suosittelen seuraavanlaisia lupauksia:
Kotimaisten vihanneksien ja marjojen
syöntiä voisi edelleen lisätä.
Vähemmän eineksiä, itse tehty on
aina paljon parempaa ja terveellisempää.
Enemmän aikaa yhteisiin ruokahetkiin,
lapset mukaan myös keittiöön.
Lisää reilusti mausteita ruokiin, kun
ruoassa on makua niin suolaa ja sokeria voi vähentää.
Kokeile rohkeasti uusia makuja ja
makuyhdistelmiä.
Erityisen hienoa olisi se, että
lautaselle päätyvä ruoka olisi entistäkin useammin lähellä
tuotettua.
Tee sinäkin jokin ruokaan liittyvä
uudenvuodenlupaus. Onnellista ja Maukasta Uutta Vuotta 2013!
SAUNAKIUSAUS
500 g naurista ohuina suikaleina
300 g juuriselleriä (eli
mukulaselleriä) suikaleina
200 g naudan suolalihaa suikaleina
1 sipuli silputtuna
2 dl kermaa
mustapippuria myllystä
viherpippuria rouhittuna
muskottipähkinää
suolaa maun mukaan
Kuullota sipuli. Laita ainekset
kerroksittain uunivuokaan mausteiden kanssa. Kaada päälle kerma.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin 40 minuuttia. Tarjoa
maustekurkkujen kanssa. Nimi tulee sitä, että tämä kiusaus
maistuu erityisesti saunan jälkeen.
BROILERIPIIRAKKA
Pohja:
2,5 dl vettä
25 g hiivaa
½ tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
1 dl kaurahiutaleita
1 dl ruisjauhoja
3,5 dl vehnäjauhoja
Täyte:
500 g broileria suikaloituna
1 punasipuli silputtuna
4 tomaattia kuutioina
1 dl persiljasilppua
1,5 rkl balsamietikkaa
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl timjamia
mustapippuria myllystä
savustettua chiliä maun mukaan
suolaa maun mukaan
200 g papaijaa kuutioina (säilyke)
150 g sinihomejuustoa muruina
150 g emmentaljuustoa raasteena
Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen.
Lisää loput taikinan ainekset. Kauli taikina leivinpaperille 30x30
cm kokoiseksi. Peitä liinalla ja jätä kohoamaan. Paista broilerit
ja sipuli, lisää tomaatit, persilja ja balsamietikka sekä
mausteet. Hauduta hetki. Levitä kohonneelle piirakkapohjalle ensin
puolet homejuustosta ja emmentalraasteesta, sen jälkeen
broileriseos, papaijakuutiot sekä loput homejuustosta ja
juustoraasteesta. Paista 225 asteessa noin 25 minuuttia. Ripottele
valmiin piirakan
pinnalle vielä persiljasilppua.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti