lauantai 17. maaliskuuta 2012

KEVYESTI KESKELLÄ KESÄÄ


Kesällä haluaa usein syödä kevyemmin ja helpommin kuin muina vuodenaikoina. Grillaamalla syntyy myös kevyitä ja monipuolisia ruokia.
Kannattaa ostaa marinoimatonta lihaa ja tehdä marinadit itse, näin tietää tarkalleen mitä ne sisältävät eikä osta turhia lisäaineita. Tee erikseen lihavartaita ja kasvisvartaita, koska lihalla ja kasviksilla on eri kypsymisaika.

Folionyytit ovat myös käteviä, niissä ainekset kypsyvät mukavan huolettomasti ja jäävät mehukkaiksi. Jälkiruoatkin syntyvät vaivattomasti grillissä.



BROILERIVARTAAT JA KASVISNYYTIT

Vartaisiin:
800 g broilerin fileetä
Marinadi
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl sitruunamehua
2 rkl soijakastiketta
1 tl kanelijauhetta
1 tl juustokuminaa eli jeeraa
1 tl korianterin siemeniä murskattuna
½ tl savustettua kuivattua chiliä (keskivahvaa)

Sekoita marinadin ainekset. Leikkaa broilerin fileet pitkittäin suikaleiksi. Laita marinoitumaan
n. 4 tunniksi. Pujota vartaisiin ja grillaa.

Nyytteihin:
200 g kirsikkatomaatteja
2 punaista paprikaa
1 kesäkurpitsa
4 tl kapriksia
4 rkl tuorejuustoa (esim. ruohosipulin makuista)
mustapippuria myllystä
oreganoa
rakuunaa
timjamia
suolaa maun mukaan

Leikkaa paprika ja kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi. Jaa kaikki ainekset neljälle foliopalalle, ripottele päälle mausteita ja nokare tuorejuustoa. Sulje nyyteiksi, kypsennä grillissä ja tarjoile vartaiden kanssa.




MANSIKKA-RAPARPERINYYTIT
VANILJAJÄÄTELÖN KERA

5 dl mansikoita
3 dl raparperia paloina
siirappia
vaniljajäätelöä

Laita mansikat ja raparperipalat foliopaloille, lorauta päälle siirappia ja sulje nyyteiksi.
Anna nyyttien muhia hetki grillissä ja tarjoa vaniljajäätelön kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti