tiistai 24. marraskuuta 2015

Syötävät ruokalahjavinkit nro 1



Ruokalahjojen tekeminen on näin joulun alla erittäin suosittua ja kivaa puuhaa. Ensimmäinen helppo vinkkini lahjakonttiin laitettavaksi on marinoidut salottisipulit. Marinoidut salottisipulit maistuvat hyvältä monien erilaisten ruokien lisukkeena.


Marinoidut salottisipulit
500 g salottisipuleita
3 rkl muscovadosokeria
2,5 dl balsamietikkaa
muutama laakerinlehteä
oksa tuoretta timjamia

Kaada salottisipulien päälle kiehuvaa vettä. Anna sipulien olla vedessä pari minuuttia, kaada vesi pois ja kuori kokonaiset sipulit. Laita kattilaan salottisipulit, muscovadosokeri, balsamietikka, laakerinlehdet ja timjamioksa. Keitä sipuleita liemessä noin puoli tuntia eli kunnes sipulit ovat pehmenneet. Kaada sipulit liemineen puhtaaseen säilykepurkkiin, jäähdytä ja säilytä jääkaapissa.


2 kommenttia: