torstai 26. marraskuuta 2015

Syötävät ruokalahjavinkit nro 3



Herkulliset paahdetut mantelit voi maustaa suolaisiksi tai makeiksi. Nyt tein savustetulla paprikajauheella ja suolalla maustettuja manteleita. Nämä mantelit ovat hyviä niin lämpiminä kuin jäähtyneinäkin. Jos teet maustettuja manteleita lahjaksi tee ne viime tingassa, sillä paahdetut mantelit ovat parhaimmillaan muutaman päivän sisällä valmistuksesta. Tietenkin vain jos niitä kaikkia ei syödä ennen sitä.


Maustetut mantelit
250 g kuorettomia kokonaisia manteleita
4 rkl punaista palmuöljyä
noin 1 tl merisuolaa (maun mukaan)
noin 1 tl savustettua paprikajauhetta (maun mukaan)

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Sekoita öljy ja mantelit uunin kestävässä vuoassa. Laita vuoka uuniin ja paahda manteleita noin 30 minuuttia. Valuta ylimääräinen öljy manteleista nostamalla mantelit lusikalla talouspaperin päälle. Laita lämpimät mantelit kulhoon ja ripottele mausteet mantelien pinnalle. Sekoita niin, että jokainen manteli maustuu hyvin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti