BROILERI-ANANASSALAATTI
Astiaksi:
ananas
Salaattiin:
200 g kypsää broileria kuutioituna
puolikas ananasta kuutioituna
2 kevätsipulia silputtuna
2 sellerin vartta silputtuna
50 g suolapähkinöitä
Kastikkeeseen:
1 dl maapähkinävoita
1 dl ranskankermaa
2 rkl maitoa
1 rkl omenahilloa
1 tl curryjauhetta
suolaa ja mustapippuria myllystä
Halkaise ananas ja koverra veitsellä
sisus pois niin, että kuori jää ehjäksi. Valmista kastike ja
sekoita osa kastikkeesta broilerin kanssa. Täytä ananas
salaattiaineksilla ja laita myös loppu kastike tarjolle.
HEDELMÄSALAATTI
Astiaksi:
meloni (hunaja-, cantaloupe- tai pieni
vesimeloni)
Salaattiin:
viinirypäleitä
ananaskirsikoita
mangoa
melonia
nektariineja
karambola eli tähtihedelmä
Halkaise meloni ja koverra sisus esim.
palloraudalla. Leikkaa hedelmäsalaatin ainekset joko palloraudalla
pyöreiksi tai kuutioi/viipaloi ne sopiviksi suupaloiksi. Täytä
koverrettu meloni hedelmillä. Kun käytät kypsiä tuoreita hedelmiä
ei sokeria tarvitse lisätä. Voit tarjota lisäksi jäätelöä tai
kermavaahtoa.
TÄYTETYT TOMAATIT
Astiaksi:
minitomaatteja
Täyte 1:
1 dl ranskankermaa
30 g sinihomejuustoa
kevätsipulia silputtuna
Täyte 2:
pala paprikaa
50 g palvikinkkua
100 g tuorejuustoa
Koristeluun:
basilikanlehtiä
Poista tomaateista kantaosa ja koverra
yläkautta sisus pois. Sekoita täytteen ainekset ja täytä
tomaatit. Tarjoa kylminä.
Appelsiininkuori käy jäätelöastiaksi. Laita appelsiininkuoret pakastimeen hetkeksi ennen täyttämistä.
Niinpä, miksei tätä voisi kotonakin tehdä!! Jääkaapissa on ananas, siitä voisi tulla mainio lounas tällä reseptillä!
VastaaPoista