keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

KESÄRUOKAA JA KUKKALOISTOA

Tänään maistuu hyvältä salaatti leivitetyn juuston kera sekä grillatut munakoisokääryleet.


LEIVITETTY JUUSTO
kotijuustoa
kananmuna
korppujauhoja
paprikajauhetta
mustapippuria
suolaa

Leikkaa juusto paloiksi. Kasta juusto vatkattuun munaan ja kierittele sen jälkeen maustetuissa korppujauhoissa. Paista kauniin ruskeaksi pannulla. Tarjoa salaatin kanssa.

KOTIJUUSTO
3 l täysmaitoa
1 l piimää
4 kananmunaa
1 rkl suolaa
250 g maitorahkaa

Kuumenna maito kiehumispisteeseen, lisää suola. Vatkaa kananmunat ja yhdistä ne piimän kanssa. Sekoita piimäseos maidon joukkoon. Anna kiehua niin kauan, että seos alkaa muuttua massaksi. Nosta kattila liedeltä ja laita kansi päälle. Anna heran erottua juustomassasta noin puoli tuntia. Nosta juustomassa sideharsolla vuorattuun juustomuottiin tai siivilään. Sekoita massaan rahka. Aseta juuston päälle kevyt paino ja laita valumaan jääkaappiin seuraavaan päivään. Kumoa tarjoilulautaselle.



GRILLATUT MUNAKOISOKÄÄRYLEET
iso munakoiso
mozzarellajuustoa viipaleina
tomaatteja viipaleina
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Leikkaa munakoiso pitkittäin ohuiksi viipaleiksi. Ryöppää munakoisoviipaleita kiehuvassa suolatussa vedessä pari minuuttia, valuta ja kuivaa. Aseta aina kaksi munakoisoviipaletta ristikkäin, laita keskikohtaan mozzarellaviipale, tomaattiviipale sekä pari basilikanlehteä, mausta. Taita munakoisoviipaleet kääryleiksi siten, että juusto ja tomaatti jäävät keskelle täytteeksi. Grillaa kypsiksi ja kauniin värisiksi. Pirskottele päälle vielä oliiviöljyä ja koristele basilikalla.



Olen kuvaillut kesän mittaan pihamme kukkia. Teen joka päivä kierroksen puutarhassa heti aamulla ja ihastelen kaikki uudet juuri auenneet kukat. Jatkuisipa kesä aina ja kukkien upea väriloisto.
















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti