PAISTETTUA
BROILERIA, UUNISSA PAAHDETTUJA KASVIKSIA JA JOGURTTIKASTIKETTA
4 broilerin koipireisipalaa
Kasvikset:
2-4
perunaa (esimerkiksi Rosamunda)
2
porkkanaa
1
purjo
1
paprika
öljyä
kuivattua
timjamia
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Jogurttikastike:
2
dl maustamatonta jogurttia
1
rkl lime- tai sitruunamehua
ripaus
sokeria
suolaa
maun mukaan
0,5
dl kevätsipulia tai ruohosipulia silputtuna
tuoretta
timjamia tai minttua
Laita
uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori porkkanat. Perunoita ei
tarvitse kuoria kun peset ne hyvin. Paloittele kasvikset. Laita ensin
porkkanat ja perunat uunipellille ja pirskottele niiden päälle
öljyä, mausta pippurilla, suolalla ja timjamilla. Laita porkkanat
ja perunat uuniin.
Paista
broilerin koipireisipalat paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Kun
porkkanat ja perunat ovat olleet uunissa 15 minuuttia ota pelti
uunista. Kääntele kasviksia ja lisää mukaan paprikapalat,
purjopalat ja broilerit. Laita pelti takaisin uuniin vielä noin 15
minuutiksi.
Valmista
tällä välin jogurttikastike, sekoita kaikki kastikkeen ainekset
keskenään. Kokeile kasvisten ja broilerin kypsyyttä terävällä
veitsellä, kun kasvikset tuntuvat sopivan kypsiltä ja broilerin
lihasneste on kirkasta on ateria valmis tarjottavaksi.
BROILERIA
TOMAATTIKASTIKKEESSA
4 broilerin rintapalaa
2
sipulia
1-2
valkosipulinkynttä
6
tomaattia
4
dl kanalientä
4
rkl tomaattipyreetä
1
rkl sokeria
tuoretta
timjamia tai basilikaa
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Silppua
sipuli, hienonna valkosipulinkynnet ja kuutioi tomaatit. Paista
broilerin rintapalat paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Siirrä
broilerit pataan tai isoon kattilaan. Kuullota sipuli ja valkosipuli
pannulla, siirrä myös pataan. Lisää pataan kaikki loputkin
ainekset. Hauduta hiljalleen noin 30 minuuttia. Tarkasta maku ja
tarjoa raikkaan salaatin kanssa.
MOZZARELLABROILERI
öljyn
ja voin sekoitusta paistamiseen
4 maustamatonta broilerin rintafileetä
Kastike:
500
g tomaattimurskaa
2
rkl sitruunamehua
2
tl oreganoa
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
Pinnalle:
100
g pallo mozzarellajuustoa
Lisäksi:
tuoretta
basilikaa
Paista
rintafileet pannulla kauniin värisiksi ja lähes kypsiksi. Mausta
fileet suolalla ja pippurilla. Valmista kastike. Laita kattilaan
tomaattimurska ja mausteet ja anna kiehua hetki. Soseuta kastike.
Kaada uunivuokaan kastike ja asettele broilerifileet kastikkeen
päälle. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja leivitä broilerin
pinnalle. Laita vuoka uuniin 225 asteeseen kunnes juusto sulaa ja saa
vähän väriä. Koristele basilikalla. Tarjoa lisäksi esimerkiksi
kukkakaalia ja parsakaalia.
BROILERIPAELLA
noin
500 g broilerin rintafileesuikaleita
1 sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
iso paprika
2
rkl jalapenoja silputtuna
noin
7 dl kanalientä
4
dl pitkäjyväistä riisiä
2
tl kurkumaa
500
g tomaattimurskaa
200
g herneitä
200
g maissia
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
300
g katkarapuja
Silppua
sipuli, hienonna valkosipulinkynnet ja jalapenot. Suikaloit paprika.
Ruskista broilerit pannulla, lisää sipulisilppu ja
valkosipulinkynnet. Kuullota vielä paprikasuikaleet ja lisää
jalapenot. Laita isoon kattilaan kanaliemi ja riisi, keitä riisi
lähes kypsäksi. Mausta riisi kurkumalla ja lisää tomaattimurska.
Lisää kattilaan paistetut broilerit, sipulit ja paprikat. Lisää
mukaan vielä herneet ja maissi. Lisää vähän nestettä
tarvittaessa. Keitä hetki hiljalleen kunnes riisi on kypsää.
Mausta mustapippurilla ja lisää suolaa maun mukaan. Lisää lopuksi
katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä etteivät katkaravut muutu
sitkeiksi.
BROILERI-SIENIKASTIKE
öljyä
paistamiseen
500 g broilerin rintafileesuikaleita
1
sipuli
200
g sieniä (esimerkiksi siitakesieniä)
2
dl kanalientä
150 g herneitä
2
dl kermaa
mustapippuria
myllystä
suolaa
maun mukaan
ripaus
cayennepippuria
tuoretta
persiljaa
tuoretta
basilikaa
Silppua
sipuli ja paloittele sienet. Paista fileesuikaleet pannulla. Nosta
broilerit pois pannulta. Paista sipuli ja sienet. Laita broilerit
takaisin pannulle, lisää kanaliemi ja keitä hiljalleen noin 5-10
minuuttia. Lisää mukaan herneet, kerma ja mausteet. Keitä
kastiketta edelleen noin 5 minuuttia eli kunnes kastike on sakeampaa.
Silppua mukaan reilusti tuoreita yrttejä. Tarjoa kastikkeen kanssa
esimerkiksi pastaa.
BROILERIA
JA MOLEKASTIKETTA
noin
1,2 kg broilerin koipireisipaloja tai rintaleikkeitä
5
dl kanalientä
Mausteseos:
1
tl jeeraa eli juustokuminaa
0,5
tl kanelijauhetta
0,5
tl mustapippuria rouhittuna
noin
0,5 tl suolaa
0,25
tl neilikkajauhetta
Kastike:
40
g manteleita
30
g vehnätortillaa
2
rkl seesaminsiemeniä
1
sipuli
4
valkosipulinkynttä
jalapenoa
maun mukaan
20
g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
tuoretta
korianteria
Sekoita
jeera, kaneli, mustapippuri, suola ja neilikka keskenään. Hiero
mausteseosta broileripalojen pintaan. Ruskista broileripalat kevyesti
pannulla. Siirrä broilerit uunivuokaan ja kaada päälle kuuma
kanaliemi. Kypsennä broileri 200 asteessa 45 minuuttia. Laita
mantelit, tortilla ja seesaminsiemenet monitoimikoneeseen ja jauha
hienoksi. Silppua sipuli, hienonna valkosipuli ja jalapeno. Kuullota
sipuli ja valkosipuli pannulla, lisää mukaan jalapeno. Kun broileri
on kypsää ota paistoliemi talteen ja pidä broileri lämpimänä
kastikkeen teon ajan. Lisää pari kauhallista paistolientä
monitoimikoneeseen jauhetun massan sekaan. Kaada massa ja loput
paistoliemestä paistinpannulle sipulien joukkoon kastikkeeksi. Lisää
kastikkeeseen suklaa. Keitä kastiketta hiljalleen noin 5 minuutin
ajan. Silppua kastikkeen sekaan korianteria.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti