maanantai 7. marraskuuta 2016

6 HERKULLISTA BROILERIRESEPTIÄ

Tässä kuusi upeaa broilerireseptiä vinkiksi tälle ja tuleville viikoille. Osa näistä resepteistä sopii toteutettavaksi arkena, toiset sopivat juhlahetkiin. Mikä on sinun suosikkisi?


PAISTETTUA BROILERIA, UUNISSA PAAHDETTUJA KASVIKSIA JA JOGURTTIKASTIKETTA
4 broilerin koipireisipalaa
Kasvikset:
2-4 perunaa (esimerkiksi Rosamunda)
2 porkkanaa
1 purjo
1 paprika
öljyä
kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Jogurttikastike:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 rkl lime- tai sitruunamehua
ripaus sokeria
suolaa maun mukaan
0,5 dl kevätsipulia tai ruohosipulia silputtuna
tuoretta timjamia tai minttua

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Kuori porkkanat. Perunoita ei tarvitse kuoria kun peset ne hyvin. Paloittele kasvikset. Laita ensin porkkanat ja perunat uunipellille ja pirskottele niiden päälle öljyä, mausta pippurilla, suolalla ja timjamilla. Laita porkkanat ja perunat uuniin.

Paista broilerin koipireisipalat paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Kun porkkanat ja perunat ovat olleet uunissa 15 minuuttia ota pelti uunista. Kääntele kasviksia ja lisää mukaan paprikapalat, purjopalat ja broilerit. Laita pelti takaisin uuniin vielä noin 15 minuutiksi.

Valmista tällä välin jogurttikastike, sekoita kaikki kastikkeen ainekset keskenään. Kokeile kasvisten ja broilerin kypsyyttä terävällä veitsellä, kun kasvikset tuntuvat sopivan kypsiltä ja broilerin lihasneste on kirkasta on ateria valmis tarjottavaksi.



BROILERIA TOMAATTIKASTIKKEESSA
4 broilerin rintapalaa
2 sipulia
1-2 valkosipulinkynttä
6 tomaattia
4 dl kanalientä
4 rkl tomaattipyreetä
1 rkl sokeria
tuoretta timjamia tai basilikaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Silppua sipuli, hienonna valkosipulinkynnet ja kuutioi tomaatit. Paista broilerin rintapalat paistinpannulla kauniin ruskeiksi. Siirrä broilerit pataan tai isoon kattilaan. Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla, siirrä myös pataan. Lisää pataan kaikki loputkin ainekset. Hauduta hiljalleen noin 30 minuuttia. Tarkasta maku ja tarjoa raikkaan salaatin kanssa.



MOZZARELLABROILERI
öljyn ja voin sekoitusta paistamiseen
4 maustamatonta broilerin rintafileetä
Kastike:
500 g tomaattimurskaa
2 rkl sitruunamehua
2 tl oreganoa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Pinnalle:
100 g pallo mozzarellajuustoa
Lisäksi:
tuoretta basilikaa

Paista rintafileet pannulla kauniin värisiksi ja lähes kypsiksi. Mausta fileet suolalla ja pippurilla. Valmista kastike. Laita kattilaan tomaattimurska ja mausteet ja anna kiehua hetki. Soseuta kastike. Kaada uunivuokaan kastike ja asettele broilerifileet kastikkeen päälle. Leikkaa mozzarella viipaleiksi ja leivitä broilerin pinnalle. Laita vuoka uuniin 225 asteeseen kunnes juusto sulaa ja saa vähän väriä. Koristele basilikalla. Tarjoa lisäksi esimerkiksi kukkakaalia ja parsakaalia.



BROILERIPAELLA
noin 500 g broilerin rintafileesuikaleita
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 iso paprika
2 rkl jalapenoja silputtuna
noin 7 dl kanalientä
4 dl pitkäjyväistä riisiä
2 tl kurkumaa
500 g tomaattimurskaa
200 g herneitä
200 g maissia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
300 g katkarapuja

Silppua sipuli, hienonna valkosipulinkynnet ja jalapenot. Suikaloit paprika. Ruskista broilerit pannulla, lisää sipulisilppu ja valkosipulinkynnet. Kuullota vielä paprikasuikaleet ja lisää jalapenot. Laita isoon kattilaan kanaliemi ja riisi, keitä riisi lähes kypsäksi. Mausta riisi kurkumalla ja lisää tomaattimurska. Lisää kattilaan paistetut broilerit, sipulit ja paprikat. Lisää mukaan vielä herneet ja maissi. Lisää vähän nestettä tarvittaessa. Keitä hetki hiljalleen kunnes riisi on kypsää. Mausta mustapippurilla ja lisää suolaa maun mukaan. Lisää lopuksi katkaravut ja kuumenna, mutta älä keitä etteivät katkaravut muutu sitkeiksi.



BROILERI-SIENIKASTIKE
öljyä paistamiseen
500 g broilerin rintafileesuikaleita
1 sipuli 
200 g sieniä (esimerkiksi siitakesieniä)
2 dl kanalientä
150 g herneitä
2 dl kermaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
ripaus cayennepippuria
tuoretta persiljaa
tuoretta basilikaa

Silppua sipuli ja paloittele sienet. Paista fileesuikaleet pannulla. Nosta broilerit pois pannulta. Paista sipuli ja sienet. Laita broilerit takaisin pannulle, lisää kanaliemi ja keitä hiljalleen noin 5-10 minuuttia. Lisää mukaan herneet, kerma ja mausteet. Keitä kastiketta edelleen noin 5 minuuttia eli kunnes kastike on sakeampaa. Silppua mukaan reilusti tuoreita yrttejä. Tarjoa kastikkeen kanssa esimerkiksi pastaa.




BROILERIA JA MOLEKASTIKETTA
noin 1,2 kg broilerin koipireisipaloja tai rintaleikkeitä
5 dl kanalientä
Mausteseos:
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
0,5 tl kanelijauhetta
0,5 tl mustapippuria rouhittuna
noin 0,5 tl suolaa
0,25 tl neilikkajauhetta
Kastike:
40 g manteleita
30 g vehnätortillaa
2 rkl seesaminsiemeniä
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
jalapenoa maun mukaan
20 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70%)
tuoretta korianteria

Sekoita jeera, kaneli, mustapippuri, suola ja neilikka keskenään. Hiero mausteseosta broileripalojen pintaan. Ruskista broileripalat kevyesti pannulla. Siirrä broilerit uunivuokaan ja kaada päälle kuuma kanaliemi. Kypsennä broileri 200 asteessa 45 minuuttia. Laita mantelit, tortilla ja seesaminsiemenet monitoimikoneeseen ja jauha hienoksi. Silppua sipuli, hienonna valkosipuli ja jalapeno. Kuullota sipuli ja valkosipuli pannulla, lisää mukaan jalapeno. Kun broileri on kypsää ota paistoliemi talteen ja pidä broileri lämpimänä kastikkeen teon ajan. Lisää pari kauhallista paistolientä monitoimikoneeseen jauhetun massan sekaan. Kaada massa ja loput paistoliemestä paistinpannulle sipulien joukkoon kastikkeeksi. Lisää kastikkeeseen suklaa. Keitä kastiketta hiljalleen noin 5 minuutin ajan. Silppua kastikkeen sekaan korianteria.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti