perjantai 7. maaliskuuta 2014

SUKLAAHERKKUJA


Suklaiset herkut sopivat loistavasti Kansainväliseen naistenpäivään (8.3.) Tarjoa kuumaa tai kylmää suklaaherkkua tai vaikka molempia.



SUKLAAFONDUE
250 g tummaa suklaata
1,5 dl kermaa
1 rkl sherryä tai madeiraa

Laita fondueastia vesihauteeseen, kuumenna siinä paloiteltu suklaa. Kun suklaa on sulanut lisää kerma vähitellen, sekoita hyvin ja mausta sherryllä. Ota fondueastia pois vesihauteesta, kuivaa ulkopinta ja siirrä pöytään lämmittimen päälle. Vaihtelun vuoksi voit käyttää valkosuklaata ja likööriä. Dippaa suklaaseen hedelmiä, kakkupaloja sekä vaahtokarkkeja.




SUKLAAJÄÄTELÖ
7 dl maitoa
puolikas vaniljatanko
4 kananmunan keltuaista
100 g sokeria
200 g tummaa suklaata paloina

Halkaise vaniljatanko pituussuunnassa ja raaputa siemenet veitsellä. Laita maito, vaniljatanko sekä vaniljansiemenet kattilaan. Kuumenna maito kiehumispisteeseen. Ota kattila pois liedeltä. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Kaada maito hitaasti munavaahtoon samalla vatkaten. Laita maitoseos kulhossa vesihauteeseen kuumenemaan. Lisää suklaapalat. Sekoita koko ajan kunnes suklaa on sulanut. Jäähdytä seos, poista vaniljatanko ja laita pakastimeen pariksi tunniksi. Sekoita tehosekoittimessa pehmeäksi. Pakasta uudelleen, toista sekoittaminen pari kertaa kunnes saat pehmeää ja kuohkeaa suklaajäätelöä.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti