Nyt kun kurjet ovat lähteneet suurin
joukoin suutaan soitellen etelänmatkalle ja minä olen jäänyt
niiden perään haikeana katselemaan on aika avata patakausi ja
olutpullo.
OLUTMARINOITU BROILERIPATA
6 broilerin fileetä tai rintaleikettä
Marinadi:
3 dl tummaa olutta
2 valkosipulinkynttä ohuina lastuina
1 rkl oliiviöljyä
½ dl soijakastiketta
2 laakerinlehteä murskattuna
2 rkl sitruunamehua
1 tl hienonnettua chiliä (esim.
savustettu/kuivattu)
1 tl kanelijauhetta
1 tl kuivattua timjamia
mustapippuria myllystä
Tomaattikastike:
500 g tomaattimurskaa
1 dl olutta
2 punaista paprikaa paloiteltuna
1 sipuli silputtuna
2 rkl fariinisokeria
1 rkl kanafondia
tuoretta korianteria hienonnettuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
250 g kirsikkatomaatteja
Sekoita marinadin ainekset ja laita
broilerit marinoitumaan noin kuudeksi tunniksi jääkaappiin.
Laita uunivuokaan kaikki muut
tomaattikastikkeen ainekset paitsi kirsikkatomaatit. Ota broilerit
mausteliemestä pois ja laita uunivuokaan päällimmäisiksi.
Kypsennä uunissa 200 asteessa noin tunti. Lisää kirsikkatomaatit
kypsymisen loppupuolella. Tarjoa uunissa samaan aikaan kypsyneiden
yrteillä maustettujen bataattilohkojen kanssa.
MERIMIESPIHVIT
600 g naudanpaistia viipaleina
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä
voita ja öljyä paistamiseen
100 g pekonia
3 sipulia renkaina
2 varsisellerin vartta hienonnettuna
2 porkkanaa viipaleina
200 g palsternakkaa viipaleina
800 g perunoita (kiinteä lajike)
viipaleina
liemi:
5 dl tummaa olutta
2 rkl soijakastiketta
laakerinlehti
rosmariinia
timjamia
2 dl kermaa
Paista pekonit ja sipulit, laita sivuun
odottamaan. Mausta pihvit suolalla ja pippurilla, paista pannulla
pinnalta ruskeiksi. Lado pataan vuorotellen kaikkia aineksia.
Päällimmäiseksi kerros perunoita. Sekoita liemen ainekset,
kiehauta nopeasti ja lisää pataan. Anna padan hautua hiljalleen
uunissa tai liedellä.
Miten tämä seuraava elokuvamme
liittyy tähän aiheeseen? Katsokaa itse. Ole tarkkana, ettei juna
mene ohi sillä pikselaationa toteutettu lyhytelokuva 6m2 kestää
tasan minuutin.
Elokuva on kuvattu livenä 3 tunnin aikana suoraan Super 8 kameralla ilman leikkauksia (alku- ja lopputekstit lisätty + ääniraita jälkeenpäin), eli kuva kerrallaan näyttelijän pysyessä paikallaan ja vaihtaessa jokaiseen ruutuun aina hieman asentoaan.
6m2 lyhytelokuva vuodelta 2005.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti