Kun mausteet tekee itse tietää mitä
ne sisältävät, eivät ainakaan turhia lisäaineita.
TOMAATTIKETSUPPI
1 kg kypsiä tomaatteja lohkoina
500 g sipuleita silputtuna
2 dl väkiviinaetikkaa
2 dl sokeria
2 tl sinappijauhetta
2 tl paprikajauhetta
muskottipähkinää
cayennepippuria
mustapippuria
suolaa
Laita tomaatit ja sipulit kattilaan ja
anna hautua puoli tuntia miedolla lämmöllä kansi päällä. Vahdi,
ettei seos pääse palamaan pohjaan lisää tarvittaessa pari
ruokalusikallista vettä. Soseuta sauvasekoittimella. Lisää etikka
ja sokeri, jatka keittämistä edelleen puoli tuntia, sekoittele
välillä. Lisää mausteet, keitä vielä noin 5 minuuttia. Purkita
ketsuppi.
SINAPPI
2 dl sinappijauhetta
2 dl sokeria
2 dl kermaa
2 kananmunaa
2 rkl punaviinietikkaa
merisuolaa myllystä
Mittaa sinappijauhe ja sokeri
kattilaan, sekoita. Lisää kerma ja munat. Keitä hiljalleen samalla
sekoittaen kunnes seos sakenee. Mausta ja purkita.
KURKKURELISSI
1 kg avomaankurkkuja
3 sipulia
3 dl vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
3 dl sokeria
2 tl suolaa
Suuruste:
1 dl vehnäjauhoja
2 tl sinappijauhetta
3 sipulia
3 dl vettä
2 dl väkiviinaetikkaa
3 dl sokeria
2 tl suolaa
Suuruste:
1 dl vehnäjauhoja
2 tl sinappijauhetta
1,5 dl vettä
Raasta kurkut ja sipulit karkeaksi raasteeksi. Laita kattilaan vesi, etikka, sokeri, suola ja kasvikset. Keitä hiljaa 10 minuuttia. Sekoita vehnäjauhoihin sinappijauhe ja vesi, sekoita suuruste hyvin kiehuvaan kurkkuliemeen. Keitä vielä 10 minuuttia. Tölkitä.
ETIKKAKURKUT
1 kg avomaankurkkuja
tillinvarsia
1 rkl sinapinsiemeniä
Liemi:
1 l vettä
4 dl väkiviinaetikkaa
5 dl sokeria
¼ dl suolaa
Viipaloi pestyt kurkut. Lado kurkut ja
tillit kerroksittain purkkeihin, ripottele väliin sinapinsiemeniä.
Kuumenna liemen ainekset ja sekoita kunnes sokeri on liuennut. Kaada
liemi kurkkujen päälle, sulje kannet.
Kurkut ovat valmiita parin viikon
kuluttua.
MAJONEESI
3 kananmunan keltuaista
1 rkl ranskalaista sinappia
1 rkl sitruunamehua
suolaa maun mukaan
pippuria myllystä
5 dl öljyä
Laita kulhoon keltuaiset, sinappi,
sitruunamehu, suolaa ja pippuria. Vatkaa hyvin. Lisää öljy
vähitellen ohuena nauhana samalla voimakkaasti vatkaten.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti