Meillä
on yhdessä omenapuussa vielä muutamia omenoita. Nimeä en tälle
myöhäiselle syysomenalajikkeelle tiedä, koska kyseessä on
rintamamiestalomme ikäinen vanha puu. Puu on saanut kasvaa karsimatta
ja se on todella korkea ja leveä, mutta jaksaa silti kukkia aina
upeasti ja tuottaa joka vuosi ison sadon. Omenat ovat vaaleita,
kirpeitä ja pieniä, mutta niistä tulee hyvää hilloa ja ne
sopivat hyvin leivonnaisiin.
Kun
tekee mieli jotain hyvää heti, niin muffinit ovat oikea valinta,
sillä ne valmistuvat nopeasti ja onnistuvat aina.
Omenamuffinit
4,5
dl vehnäjauhoja
2
dl sokeria
1
rkl leivinjauhetta
0,5
tl kanelijauhetta
0,5
tl kardemummajauhetta
2
kananmunaa
2
dl maitoa
0,5
dl öljyä
noin
3-4 hapokasta kotimaista omenaa
Pinnalle:
0,5
tl kanelijauhetta
2
tl sokeria
Kuori
ja kuutioi omenat. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, sokeri,
leivinjauhe, kaneli ja kardemumma. Vatkaa toisessa kulhossa munat
kevyesti ja lisää maito ja öljy, sekoita. Yhdistä munaseos
jauhoseokseen ja sekoita. Laita paperivuoat muffinipellin koloihin,
annoksesta tulee noin 16 muffinia. Annostele lusikalla taikinaa
vuokiin, jätä tilaa omenoille ja taikinan kohoamiselle. Ripottele
omenapaloja jokaiseen vuokaan taikinan päälle, painele osa
omenoista syvemmälle. Yhdistä kaneli ja sokeri ja sirottele seosta
muffinien pinnalle. Paista muffineita 180 asteessa noin 20-25
minuuttia.
Antonofka
VastaaPoistaKiitos, tämä se varmaankin on.
Poista