Mausteinen
lihapata avaa Tuulikummun tämän syksyn patakauden. Tässä padassa
mausteet ovat pääosassa, mausteet tuoksuvat, maistuvat upeasti ja
tukevat toisiaan. Pitkään hautuneen pataruoan lumoava tuoksu tuo
veden kielelle. Pataruoat ovat ehkä parasta mitä syksy tuo
tullessaan.
MAUSTEINEN
LIHAPATA
500
g naudanlihaa kuutioituna
1,5
tl jauhettua korianteria
1
tl chilihiutaleita
1
tl jauhettua kurkumaa
0,25
tl jauhettua sitruunaruohoa
öljyä
paistamiseen
2
sipulia
2
valkosipulinkynttä
5
dl tomaattimehua
1
rkl lihafondia
2
kesäkurpitsaa
2
paprikaa
2
tl timjamia
suolaa
maun mukaan
mustapippuria
myllystä
tuoretta
persiljaa
Paloittele
liha kuutioiksi. Sekoita mausteet ja lihat kulhossa, peitä kulho ja
laita jääkaappiin maustumaan ainakin kuudeksi tunniksi.
Silppua
sipulit ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulisilput pannulla. Siirrä
sipulit pataan. Ruskista lihat parissa erässä ja lisää pataan.
Lämmitä tomaattimehu fondin kanssa ja lisää liemi pataan. Laita
pata 150 asteeseen ensin reilun tunnin ajaksi.
Kuutioi
kesäkurpitsat ja paprikat. Paista kasviksia kevyesti pannulla. Lisää
kasvikset, timjami, suola ja pippuri pataan. Jatka kypsentämistä
vielä noin 30 minuuttia eli kunnes liha on mureaa.
Tarjoa
syksyinen lihapata esimerkiksi couscousin, riisin tai perunoiden
kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti