Letut
maistuvat sellaisenaan tai täytettyinä. Täyte voi olla makea tai
suolainen, tilanteen ja mieliteon mukaan. Tee
tavallisia isoja lettuja tai pieniä banaanilettuja.
LETTUTAIKINA
2
kananmunaa
5
dl maitoa
2
dl vehnäjauhoja
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
2
rkl öljyä
Vatkaa
munien rakenne rikki isossa kulhossa, lisää puolet maidosta ja
sekoita jauhot mukaan. Lisää loppu maito, sokeri, suola ja öljy.
Sekoita kaikki ainekset hyvin yhteen. Anna taikinan turvota noin 30
minuuttia. Paista isoja ohuita lettuja.
HERKKULETTU
lettuja
paksua
maustamatonta jogurttia
tuoreita
mansikoita
kypsää
tuoretta ananasta
vaahterasiirappia
Kuori
ja paloittele ananas. Tarjoa letut jogurtin,
mansikoiden ja ananaspalojen kanssa. Valuta annosten päälle
vaahterasiirappia.
TÄYTETYT
LETTUKÄÄRÖT
lettuja
chili
con carnea tai mausteista jauhelihakastiketta
juustoraastetta
tuoreita yrttejä
Levitä letuille reilusti chili con carnea (tai jotain muuta
mausteista jauhelihakastiketta) ja juustoraastetta. Kääri rullalle,
ripottele päälle vielä juustoraastetta. Silppua yrttejä lettujen pinnalle ennen
tarjoamista.
PIENET
BANAANILETUT
2
kananmunaa
2,5
dl maitoa
0,5
dl pähkinäsuklaalevitettä (Nutellaa)
0,5
dl öljyä
1
tl vaniljauutetta tai vaniljasokeria
2,5
dl vehnäjauhoja
1
tl leivinjauhetta
0,5
tl suolaa
2
banaania
Tarjoiluun:
mustikoita
vaahterasiirappia
Vatkaa
munat kevyesti, lisää maito, pähkinäsuklaalevite ja öljy.
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola, lisää jauhot
munamaitoon. Muusaa banaanit haarukalla ja lisää taikinaan, sekoita
tasainen taikina. Anna taikinan turvota hetki. Paista lettupannulla
pieniä lettuja. Annoksesta tulee noin 20 pientä lettua. Tarjoa
letut esimerkiksi mustikoiden ja vaahterasiirapin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti