Meillä oli tänään ihan hurjan juhlava brunssi, samppanjaa ja älyttömän hyvää pizzaa. Olen pyöritellyt tätä aamiaispizzaideaa mielessä jo monta kuukautta ja tänään sen vihdoin toteutin. Hyvää oli, aivan täydellistä.
BRUNSSIPIZZA
Täytteet:
tomaattikastiketta
paahdettuja
paprikoita
pekonia
mozzarellaa
kananmunia
tuoretta
timjamia ja persiljaa
Paahda
paprikat uunissa niin, että niistä irtoaa kuori. Paista pekonit
kevyesti. Laita pizzapohjan päälle tomaattikastiketta. Sen päälle
paahdettua paprikaa, pekonia ja mozzarellaa paloina. Jätä tilaa
kananmunille. Riko munat lasiin ja kaada pizzan päälle. Paista
kuumassa uunissa noin 10 minuuttia. Ripottele päälle tuoreita
yrttejä ja nauti samppanjan kanssa.
Pizzapohja
10 g tuoretta hiivaa
5 dl kylmää vettä
1 tl sokeria
2 rkl rypsiöljyä
noin 13 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
Liuota hiiva pieneen määrään vettä,
lisää sokeri, öljy ja loppu vesi. Sekoita joukkoon 8 dl jauhoja
vähän kerrallaan. Käytä vaivaamiseen konetta ja anna sen käydä
reilut 5 minuuttia. Sammuta kone ja anna taikinan levätä 20
minuuttia. Lisää taikinaan suola ja loput jauhoista. Anna koneen
sekoittaa taikina tasaiseksi. Kohota taikinaa liinan alla reilut
puoli tuntia. Jaa taikina kuuteen osaan ja leivo ne pyöreiksi
pizzapohjiksi. Taikinasta tulee 6 pyöreää pizzaa.
Tomaattikastike
500 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
suolaa maun mukaan
mustapippuria rouhittuna
oreganoa
timjamia
tabascoa muutama tippa
(loraus öljyä)
Kaada
tomaattimurska ja pyree kattilaan, anna kiehahtaa ja mausta. Sekoita
sauvasekoittimella tasaiseksi. Tomaattikastike riittää noin kuuteen
pizzaan.
Pizza näyttää taivaallisen herkulliselta!
VastaaPoistaKiitos, oli kyllä todella hyvää.
Poista