sunnuntai 20. lokakuuta 2013

UUNIPERUNAT NELJÄLLÄ TÄYTTEELLÄ osa 2



Valitse suuria tasakokoisia jauhoista lajiketta olevia perunoita. Pese perunat hyvin ja kääri ne folioon. Kypsennä 200 asteessa reilun tunnin ajan eli kunnes perunat tuntuvat folion läpi sormella painettaessa pehmeiltä. Tee kypsiin perunoihin ristiviilto ja puserra niin, että peruna avautuu. Laita sitten täytettä päälle. Seuraavassa neljä täytevaihtoehtoa, kaksi kylmänä tarjottavaa ja kaksi lämmintä lisäkettä.



KINKKUTÄYTE
100 g palvikinkkua pieninä kuutioina
100 g herneitä
1 suolakurkku pieninä kuutioina
1 omena pieninä kuutioina
½ pieni punasipuli silputtuna
Kastike:
2 dl kermaviiliä
1 rkl viinietikkaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Laita kinkku, herneet, suolakurkku, omena ja sipuli kulhoon. Yhdistä kastikkeen ainekset ja sekoita mukaan. Tarjoa kylmänä.



KIKHERNETÄYTE
250 g kikherneitä (säilyke)
100 g tuorejuustoa
2 rkl sitruunamehua
2 rkl oliiviöljyä
0,5 dl persiljasilppua
chiliä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Huuhtele ja valuta kikherneet. Ota muutama kikherne sivuun ja muhenna loput karkeaksi muhennokseksi. Yhdistä muhennokseen loput aineet ja mausta. Tarjoa kylmänä.



KASVIS-JUUSTOTÄYTE
1 sipuli silputtuna
100 g kesäkurpitsaa kuutioina
100 g maissia
1 dl maitoa
150 g kermajuustoa raastettuna
chiliä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Kuullota sipuli ja kesäkurpitsa pannulla, lisää maissi, maito sekä juustoraaste. Anna juuston sulaa ja hämmennä kunnes seos on sopivan paksua ja tasaista. Mausta ja tarjoa lämpimänä.



SIENI-PEKONITÄYTE
100 g pekonia pieneksi paloiteltuna
100 g herkkusieniä/metsäsieniä viipaloituna
pala purjoa silputtuna
100 g tuorejuustoa
timjamia
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Paista pannulla pekoni ja sienet, lisää purjo ja kuullota. Lisää tuorejuusto ja mausta. Tarjoa lämpimänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti