torstai 31. lokakuuta 2013

MAHTAVAT SILAKKAHAMPURILAISET


Kävin viime viikonloppuna Turun 35. Silakkamarkkinoilla Aurajokirannassa. Markkinoiden innoittamana halusin valmistaa silakkahampurilaisia.


SILAKKAHAMPURILAINEN
pieniä pyöreitä ruisleipiä
paistettuja silakkapihvejä
piparjuurikastiketta
punasipulia renkaina
purjoa renkaina

Pienet pyöreät ruisleivät (noin 8 kpl):
12 g hiivaa
4,5 dl vettä kädenlämpöisenä
8,5 dl ruisleipäaines-jauhoja (Helsingin mylly)

Liota hiiva veteen. Lisää jauhot vähitellen, vaivaa pehmeäksi taikinaksi. Peitä taikina ja laita kohoamaan lämpimään paikkaan 80 minuutiksi. Kumoa taikina jauhotetulle alustalle ja kauli jauhoja apuna käyttäen 2 cm paksuksi levyksi. Ota muotilla taikinasta pyöreitä halkaisijaltaan noin 10 cm kokoisia paloja ja laita ne leivinpaperilla vuoratulle pellille nousemaan 40 minuutiksi. Paista leipiä 230 asteessa noin 20 minuuttia.

Paistetut silakkapihvit:
500 g silakkafileitä
Täyte:
100 g sinihomejuustoa
tillisilppua
Leivittämiseen:
1,5 dl ruisjauhoja
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä
Paistamiseen:
voita

Levitä puolet silakkafileistä leivinpaperin päälle nahkapuoli alaspäin. Ripottele näille fileille tillisilppua ja sinihomejuustoa. Laita loput fileet kansiksi. Kierittele silakkapihvit maustetuissa ruisjauhoissa. Paista molemmin puolin voissa kauniin ruskeiksi.

Piparjuurikastike:
2 dl maustamatonta jogurttia
1 dl maustekurkkua pieninä kuutioina
1 rkl dijon-sinappia
noin 2 rkl piparjuuriraastetta
mustapippuria myllystä
merisuolaa myllystä

Yhdistä kaikki ainekset keskenään ja sekoita hyvin.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti