perjantai 18. lokakuuta 2013

PÄIVITETYT NAKKISARVET


Suositut nakkisarvet saavat uuden säväyksen sipuli-omenarelissistä ja mausteisemmasta makkarasta.



CHORIZOSARVET
Taikina:
2,5 dl maitoa kädenlämpöisenä
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl täysjyvävehnäjauhoja
noin 5 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta
50 g margariinia tai voita
Täyte:
200 g omenaa pieninä kuutioina
1 punasipuli ohuina renkaina
4 rkl muscovadosokeria
4 rkl valkoviinietikkaa
mustapippuria myllystä
suolaa ripaus
16 palaa ohutta chorizoa tai muuta mausteista makkaraa
Voiteluun:
1 kananmunankeltuainen
2 rkl maitoa
Pinnalle:
kuminansiemeniä

Tee ensin täyte. Laita omenakuutiot, sipulirenkaat, sokeri ja viinietikka kattilaan ja keitä hiljalleen pehmeäksi, mausta pippurilla ja suolalla. Anna täytteen jäähtyä. Liota hiiva maitoon, lisää muut taikinan ainekset. Muovaa tasainen taikina ja anna nousta puoli tuntia. Jaa taikina kahteen osaan ja kauli halkaisijaltaan noin 30 cm levyiseksi. Jaa pyöreät levyt 8 yhtä suureen kolmioon. Laita täytettä sekä makkarapala jokaiseen taikinakolmioon, kääri taikina rullalle ja taivuta sarven muotoon. Voitele munamaidolla ja ripottele päälle kuminansiemeniä. Paista 225 asteessa noin 12 minuuttia.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti