tiistai 24. syyskuuta 2013

TOMAATTISÄMPYLÄ-SLOPPY JOE BURGERIT



Mehevät tomaattisämpylät tulevat vielä mehevämmiksi kun saavat valuvan Sloppy Joe-täytteen.

TOMAATTISÄMPYLÄT
50 g hiivaa
2 dl vettä
1 tl suolaa
1 rkl hunajaa
1 tl oreganoa
500 g tomaattimurskaa
2 dl kaurahiutaleita
noin 15 dl sämpyläjauhoja (Hurjan viljainen sämpyläjauho)
3 rkl rypsiöljyä

Liuota hiiva veteen, lisää suola, hunaja, oregano ja tomaattimurska. Lisää kaurahiutaleet ja vähitellen sämpyläjauhoja, loppuvaiheessa myös öljy. Anna koneen muovata taikina tasaiseksi. Kohota taikina kaksinkertaiseksi, leivo sämpylöiksi ja anna jälleen kohota. Paista sämpylöitä 225 asteessa noin 10 minuuttia.


SLOPPY JOE
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 porkkana raastettuna
1 paprika pieneksi kuutioituna
1 sellerinvarsi silputtuna
500 g jauhelihaa
500 g tomaattimurskaa
70 g tomaattipyreetä
1 rkl worchestershire kastiketta
1 rkl viinietikkaa
2 rkl muscovadosokeria
1 tl timjamia
ripaus neilikkajauhetta
ripaus cayennepippuria
tabascoa maun mukaan
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Kuullota sipuli ja valkosipuli. Lisää porkkanaraaste, sellerisilppu sekä paprikakuutiot, anna pehmetä. Ruskista kevyesti toisella pannulla jauheliha, lisää tomaattimurska ja pyree sekä mausteet. Yhdistä kasvikset ja jauhelihaseos, anna hautua noin 20 minuuttia. Täytä sämpylät Sloppy Joe-kastikkeella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti