lauantai 28. huhtikuuta 2012

SUUPALOJA JA SORMIRUOKAA


Vieraille tarjottavien tuotteiden pohjana on lähes aina jauhoista valmistettu piirakkataikina tai leipä. On kuitenkin paljon vehnäallergisia sekä vähähiilihydraattista ruokavaliota noudattavia, heidän on kieltäydyttävä useista tarjoilupöydän antimista.

Halusin valmistaa sellaisia suupaloja, joissa ei ole käytetty viljatuotteita pohjana. Korvaavina aineksina voi käyttää vihanneksia kuten kurkkua, salaatinlehtiä, tomaatteja ja paprikaa. Pohjana voi käyttää myös kananmunia paistettuna tai keitettynä. Suupalan kokoiset sormilla syötävät annospalat ovat käteviä vierastarjottavia, koska koko määrää ei tarvitse laittaa tarjolle kerrallaan.



TÄYTETTY KURKKU
tuore kurkku
Täyte:
2 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
100 g homejuustoa murennettuna
Koristeeksi:
tummia viinirypäleitä
saksanpähkinöitä
sitruunamelissaa tai basilikaa

Sekoita täytteen ainekset keskenään. Halkaise kurkku ja poista siemenet lusikalla. Leikkaa annospaloiksi, täytä ja koristele. Voit leikata tasaisemmaksi lautasta vasten tulevaa kurkun pintaa, että kurkkupalat pysyvät paremmin suorassa.



MUNAKASRULLAT
4 kananmunaa
3 rkl kermaa
2 rkl voisulaa
0,5 dl tuoreita yrttejä hienonnettuna
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
muskottipähkinää
Täyte:
150 g tuorejuustoa
100 g mustia oliiveja hienonnettuna

Vatkaa munat kevyesti. Sekoita kerma, voisula ja yrtit munien kanssa, mausta. Paista kaksi isoa ohukaista paistinpannulla. Anna jäähtyä. Sekoita täyte ja levitä tasaisesti jäähtyneiden ohukaisten päälle. Kääri rullalle ja pakkaa tiukasti tuorekelmuun, sulje päät ja laita jääkaappiin tunniksi. Poista kelmu ja leikkaa rullat noin 4 cm paksuisiksi viipaleiksi ennen tarjoilua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti