Pitaleipien
kanssa on totuttu syömään kebablihaa, mutta pitaleivät ovat
todella käteviä myös muiden ruokien tarjoilussa. Pitaleivän välissä tavallinenkin salaatti maistuu paremmalta.
Pitaleivät
3 dl vettä
20 g hiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
noin 7 dl
vehnäjauhoja
Liuota
hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy.
Alusta jauhot vähitellen mukaan. Kohota taikina kaksinkertaiseksi.
Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä pulliksi. Kauli pullista
halkaisijaltaan noin 15 cm litteitä leipiä. Anna leipien kohota
puoli tuntia. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. Leivät kohoavat
uunissa pulleiksi tyynyiksi, jolloin ne pystyy leikkaamaan auki
taskuiksi.
Pitaleivän
välistä tarjottu katkarapusalaatti on hyvää.
Tarjoa pitaleivän kanssa tomaattia, pastaa, tonnikalaa ja fetaa.
Rosvopaisti ja kaikenlainen revitty liha menee sujuvasti alas pitaleivän välissä.
Pulled
pork -pitaa on vaikea vastustaa.
Falafelpita
on tunnetusti hyvää.
Perinteikäs kebab itsetehtynä maistuu tietysti aina.
Tuo rosvopaistipita näytti ihan luvattoman herkulliselta!!!
VastaaPoista