torstai 15. syyskuuta 2016

Kätevät pitaleivät


Pitaleipien kanssa on totuttu syömään kebablihaa, mutta pitaleivät ovat todella käteviä myös muiden ruokien tarjoilussa. Pitaleivän välissä tavallinenkin salaatti maistuu paremmalta.

Pitaleivät
3 dl vettä
20 g hiivaa
2 tl sokeria
1 tl suolaa
3 rkl öljyä
noin 7 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, sokeri ja öljy. Alusta jauhot vähitellen mukaan. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Jaa taikina 8 osaan ja pyöritä pulliksi. Kauli pullista halkaisijaltaan noin 15 cm litteitä leipiä. Anna leipien kohota puoli tuntia. Paista 225 asteessa noin 8 minuuttia. Leivät kohoavat uunissa pulleiksi tyynyiksi, jolloin ne pystyy leikkaamaan auki taskuiksi.


Pitaleivän välistä tarjottu katkarapusalaatti on hyvää.



Tarjoa pitaleivän kanssa tomaattia, pastaa, tonnikalaa ja fetaa.



Rosvopaisti ja kaikenlainen revitty liha menee sujuvasti alas pitaleivän välissä.



Pulled pork -pitaa on vaikea vastustaa.



Falafelpita on tunnetusti hyvää.



Perinteikäs kebab itsetehtynä maistuu tietysti aina.


1 kommentti: