torstai 17. joulukuuta 2015

Syötävät ruokalahjavinkit nro 12



Koko koti tuoksuu joululta kun teet tämän luumukakun reseptilläni, jossa on luumujen lisäksi inkiväärihunajaa, ruokosokerisiirappia ja kanelia. Upea makuyhdistelmä. Eikä ole vaikea tehdä.

LUUMUKAKKU
200 g kuivattuja luumuja
2 dl omenamehua
150 g voita
1 dl ruokosokerisiirappia
0,5 dl inkiväärihunajaa (esim. Sam hunaja & inkivääri)
2 kananmunaa
3 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl kanelijauhetta

Laita luumut ja mehu pieneen kattilaan ja keitä luumut pehmeiksi. Ota kattila pois levyltä, lisää voi ja anna sen sulaa, soseuta esimerkiksi sauvasekoittimella. Kaada seos taikinakulhoon, lisää siirappi ja hunaja. Lisää munat yksitellen ja vatkaa hyvin välillä. Yhdistä jauhot, leivinjauhe, sooda ja kaneli keskenään ja sekoita jauhoseos taikinaan. Voitele ja jauhota rengasvuoka, kaada taikina vuokaan. Paista kakkua 175 asteessa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyyttä puutikulla, kun taikina ei enää tartu tikkuun kakku on kypsä. Kumoa vähän jäähtynyt kakku lautaselle.


2 kommenttia: