sunnuntai 20. joulukuuta 2015

Palkittu kakku



Lähetin viime viikonloppuna makeaa täysjyväruislimppua sisältävän marjamoussekakun reseptin Maalahden Limpun reseptikilpailuun ja jo tämän viikon tiistaina sain tietää, että kakkuni oli valittu kilpailussa toiselle sijalle. Voiton kisassa vei Suklaa-tuorepuuroresepti.


MAALAHDEN MARJAMOUSSEKAKKU
Pohja:
noin 15 viipaletta Maalahden Limppua (määrä riippuu vuoan leveydestä)
Kostutus:
noin 1 dl maitoa
1 tl vaniljasokeria
Täyte:
5 kpl liivatelehteä + 2 rkl maitoa
5 dl marjoja (esimerkiksi mansikoita, puolukoita ja karpaloita)
0,5 dl sokeria
4 dl vaniljajogurttia
2 dl kuohukermaa
Koristelu:
kermavaahtoa
marjoja

Valmista täyte, laita liivatelehdet kylmään veteen noin 10 minuutiksi. Soseuta marjat ja mausta sokerilla. Sekoita marjasose jogurttiin. Liuota kuumaan maitoon liivatelehdet, älä keitä.

Kaada jäähtynyt liivateseos jogurttiseokseen koko ajan sekoittaen. Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää viimeisenä seokseen.

Vuoraa suorakaiteen muotoinen (noin 1,5 litran) kakkuvuoka muovikelmulla. Lado yksi kerros leipäviipaleita vuokaan, kostuta. Kaada kolmasosa täytteestä vuokaan leipien päälle. Aseta toinen kerros leipäviipaleita tämän päälle, kostuta. Tee kaikkiaan kolme marjatäytekerrosta ja viimeisenä vielä kerros leipäviipaleita.

Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin. Anna hyytyä seuraavaan päivään. Kumoa kakku tarjoiluvadille. Koristele kermavaahdolla ja marjoilla.


2 kommenttia:

  1. Marjamoussekakku! Jo tuo nimi saa veden kielelle! Herkullinen resepti. Onnittelen hienosta saavutuksesta kilpailussa. Minä kuulun sukuun, jossa on mainioita kakuntekijöitä. Itselläni tuo taito ei ole hyppysissä. Arvostan kovasti teitä osaajia.
    Mukavia loppuvuoden päiviä ja tervetuloa +40-lipun alle.

    VastaaPoista