torstai 8. tammikuuta 2015

NOPEITA PASTA-ATERIOITA (5 reseptiä)


Arki on alkanut. Tässä arjen pelastavia nopeita ja helppoja pasta-aterioita.


KINKKUKASTIKE PASTALLE
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoja
5 dl maitoa
100 g emmentaljuustoa
150 g kinkkua
50 g sinihomejuustoa
tuoretta timjamia ja persiljaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Raasta juusto ja kuutioi kinkku. Sulata voi, lisää jauhot, sekoita hyvin vispilällä ja lisää maito vähitellen. Kiehauta hiljalleen noin 10 minuuttia. Lisää juustoraaste, kinkku ja homejuusto. Sekoittele kunnes juusto on sulanut. Mausta ja tarjoa pastan kanssa.



PEKONIKASTIKE PASTALLE
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
180 g pekonia pieninä paloina
1 rkl paprikajauhetta
chiliä maun mukaan
500 g tomaattimurskaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Lisäksi:
spagettia tai muuta pastaa
Pinnalle:
parmesaanilastuja

Kuullota sipuli ja valkosipuli. Paista pekoni. Lisää paprikajauhe, chiliä sekä tomaattimurska. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen noin 5 minuuttia, ripottele sekaan vielä vähän mustapippuria ja suolaa jos sitä tarvitaan. Tarjoa pekonikastike pastan kanssa.



TOMAATTIKASTIKE PASTALLE
8 tomaattia lohkottuna
1 sipuli varsineen silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 dl vettä
tuoretta basilikaa, timjamia ja persiljaa silputtuna
suolaa maun mukaan
mustapippuria myllystä
loraus oliiviöljyä

Laita kattilaan tomaatit, sipuli, valkosipuli sekä vesi. Keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää yrtit, suola ja pippuri. Soseuta ja lisää vielä vähän oliiviöljyä. Tarjoa tomaattikastike pastan kanssa.



SIENIKASTIKE PASTALLE
voita paistamiseen
200 g sieniä
1 sipuli
1,5 rkl vehnäjauhoja
3 dl vettä
1 rkl kasvisfondia
2 dl kermaa
50 g sinihomejuustoa
pari tippaa tabascoa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Puhdista ja paloittele sienet. Silppua sipuli. Paista sienet ja kuullota sipuli. Ripottele pinnalle vehnäjauhoja, sekoita hyvin ja anna kypsyä vähän aikaa. Lisää vesi vähitellen samalla sekoitellen, sitten fondi ja kerma, keitä hetki. Lisää homejuusto, kun juusto on sulanut mausta kastike. Tarjoa sienikastike pastan kanssa.



KESÄKURPITSAPASTA
voita paistamiseen
3 valkosipulinkynttä
noin 600 g kesäkurpitsaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
reilusti parmesaanijuustoa
tuoretta basilikaa
Lisäksi:
pastaa

Leikkaa valkosipulinkynnet silpuksi, kesäkurpitsa viipaleiksi ja raasta juusto. Laita pasta kiehumaan. Kuullota pannulla voissa ensin valkosipuleita hetki. Lisää sitten kesäkurpitsat pannulle, paista kunnes ne pehmenevät. Mausta, lisää runsaasti juustoraastetta ja tuoretta basilikaa. Tarjoa pastan kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti