tiistai 27. toukokuuta 2014

Kiva idea: VOILEIPÄKUPPIKAKUT



Mietin miten juhlapöydän kestosuosikin voileipäkakun voisi tarjoilla vähän eri tavalla. Kehittelin voileipäkuppikakun. Noutopöydässä oman voileipäkuppikakun saa lautaselleen nopeammin. Lisäksi säästyy ison kakun leikkailulta, joka voi joskus olla aika hankalaa ja sotkuistakin kinkkujen ja muiden koristelujen asettelun takia.


VOILEIPÄKUPPIKAKUT
Muffinssit:
4 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
1 rkl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
mustapippuria maun mukaan
1 kananmuna
0,5 dl öljyä
2,5 dl maitoa
100 g juustoraastetta
Kostutus:
noin 1 dl kasvislientä
Täyte:
100 g tuorejuustoa (maku ruohosipuli)
0,5 dl majoneesia
0,5 dl ranskankermaa
100 g kinkkua pieninä kuutioina
1 dl maustekurkkua pieninä kuutioina
Kuorrutus:
noin 100 g tuorejuustoa
0,5 dl ranskankermaa
Koristeluun:
kinkkusiivuja
minitomaatteja
tuoreita yrttejä

Muffinssit: Sekoita jauhot, sokeri, leivinjauhe, suola ja pippuri kulhossa. Vatkaa toisessa kulhossa muna, öljy ja maito sekaisin. Yhdistä ainekset toisiinsa, lisää lopuksi juustoraaste. Annostele taikina muffinssipellin voideltuihin koloihin. Taikinasta tulee 12 muffinssia. Paista 180 asteessa noin 20 minuuttia.
Kostutus: Leikkaa jäähtyneet muffinssit kahteen osaan. Kostuta kasvisliemellä.
Täyte: Sekoita täytteen ainekset. Levitä toiselle puolikkaalle täytettä ja nosta toinen puolikas
takaisin paikalleen.
Kuorrutus: Sekoita kuorrutteen ainekset ja levitä muffinssien päälle.
Koristelu: Koristele esimerkiksi kinkulla, tomaatilla ja yrteillä haluamallasi tavalla.



2 kommenttia:

  1. Oi, onpa kiva idea! Juuri näin kesäaikaan sopii hyvin, kun voi nostaa tarjolle menekin mukaan. Ja jos on muutakin suolaista tarjottavaa, voi tehdä minimallisia kakkusia :D

    VastaaPoista
  2. Kiitos. Hyvä pointti tuo menekin mukaan tarjolle laitto.

    VastaaPoista