perjantai 31. tammikuuta 2014

TALVIRUOKAA


Näillä keleillä maistuu vähän tuhdimpikin ruoka. Ryynimakkaraa tulee harvemmin syötyä, mutta kasvisten kanssa siitäkin tulee oikein hyvää.


RYYNIMAKKARA-KASVISVUOKA
500 g palviryynimakkaraa viipaleina
1 sipuli lohkoina
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 porkkana viipaleina
1 paprika suikaleina
2 lehtisellerin vartta paloina
200 g vihreitä papuja
500 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
timjamia
oreganoa
mustapippuri myllystä
suolaa maun mukaan
(juustoraastetta)

Paista makkarapaloja hetki pannulla. Siirrä makkarat vuokaan. Kuullota sipuli, porkkana, lehtiselleri ja paprika. Lisää pavut, tomaattimurska vesi ja mausteet. Hauduta hetki ja lisää vuokaan. Sekoita seos makkarapalojen kanssa. Laita vuoka uuniin ja anna muhia 225 asteessa noin 30 minuuttia. Jos haluat gratinoida vuoan ripottele kypsymisen loppupuolella pinnalle juustoraastetta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti