perjantai 19. elokuuta 2016

RAIKAS JUUSTOKAKKU



Juustokakku saa raikkautta ja makua hedelmäsoseesta. Käytin tähän kakkuun aprikoosisosetta, koska sitä oli avattu tölkki jääkaapissa. Voit käyttää myös muita hedelmäsoseita aprikoosin tilalla, esimerkiksi omena-, päärynä-, persikka- ja mangososeet sopivat tähän kakkuun hienosti. Juustokakun kanssa voi tarjota tuoreita marjoja tai erilaisia marjahilloja, meillä oli vadelmahilloa ja yhdistelmä toimi hyvin.


APRIKOOSIJUUSTOKAKKU
Taikinapohja:
100 g margariinia tai pehmeää voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
2,5 dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria
0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
4 kananmunaa
400 g maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl maissitärkkelystä
1 tl vaniljasokeria
2,5 dl aprikoosisosetta

Taikinapohja: Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita kuvat aineet keskenään ja sekoita jauhoseos taikinaan. Painele taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija noin 22 cm). Laita taikina hetkeksi jäähtymään jääkaappiin.
Täyte: Vatkaa kananmunat kevyesti, lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin. Yhdistä sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri, lisää sokeriseos ja aprikoosisose munien ja tuorejuuston sekaan hyvin sekoittaen. Levitä täyte vuokaan taikinapohjan päälle. Paista juustokakkua 175 asteessa noin 60 minuuttia. Jäähdytä vuoassaan hyvin ja nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin neljäksi tunniksi ennen leikkaamista ja tarjoamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti