Juustokakku
saa raikkautta ja makua hedelmäsoseesta. Käytin tähän kakkuun
aprikoosisosetta, koska sitä oli avattu tölkki jääkaapissa. Voit
käyttää myös muita hedelmäsoseita aprikoosin tilalla,
esimerkiksi omena-, päärynä-, persikka- ja mangososeet sopivat
tähän kakkuun hienosti. Juustokakun kanssa voi tarjota tuoreita
marjoja tai erilaisia marjahilloja, meillä oli vadelmahilloa ja
yhdistelmä toimi hyvin.
APRIKOOSIJUUSTOKAKKU
Taikinapohja:
100
g margariinia tai pehmeää voita
1
dl sokeria
1
kananmuna
2,5
dl vehnäjauhoja
1
tl vaniljasokeria
0,5
tl leivinjauhetta
Täyte:
4
kananmunaa
400
g maustamatonta tuorejuustoa
1
dl sokeria
2
rkl maissitärkkelystä
1
tl vaniljasokeria
2,5
dl aprikoosisosetta
Taikinapohja:
Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmuna hyvin vatkaten. Sekoita
kuvat aineet keskenään ja sekoita jauhoseos taikinaan. Painele
taikina voideltuun ja korppujauhotettuun irtopohjavuokaan (halkaisija
noin 22 cm). Laita taikina hetkeksi jäähtymään jääkaappiin.
Täyte:
Vatkaa kananmunat kevyesti, lisää tuorejuusto ja sekoita hyvin.
Yhdistä sokeri, maissitärkkelys ja vaniljasokeri, lisää
sokeriseos ja aprikoosisose munien ja tuorejuuston sekaan hyvin
sekoittaen. Levitä täyte vuokaan taikinapohjan päälle. Paista
juustokakkua 175 asteessa noin 60 minuuttia. Jäähdytä vuoassaan
hyvin ja nosta jääkaappiin jähmettymään ainakin neljäksi
tunniksi ennen leikkaamista ja tarjoamista.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti