tiistai 13. lokakuuta 2015

Kaakaopalat



Nämä kaakaopalat ovat lähes samoja kuin mokkapalat, mutta ilman kahvia. Meillä kun ei kukaan välitä kahvista. Kahvinkeitin on vain vieraita varten ja kahvia ei ole kaapissa ellei kahvinjuojia ole tulossa kylään. Jos haluat tehdä mokkapaloja, niin lisää kuorrutteeseen pikakahvijauhetta noin 1 tl tai veden tilalle kahvijuomaa.


KAAKAOPALAT
Kakkupohja:
2 dl vettä
200 g voita tai margariinia
5 kananmunaa
4 dl sokeria
4 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
5 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
Kuorrute:
50 g voita tai margariinia
2 rkl kaakaojauhetta
2 rkl haaleaa vettä
2,5 dl tomusokeria
Koristeluun:
strösseleitä, nonparelleja tai makeisia

Kakkupohja:
Kuumenna vesi kiehuvaksi ja lisää paloiteltu rasva, sekoita kunnes rasva sulaa ja anna jäähtyä. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe keskenään. Lisää jauhoseos siivilän läpi vuorotellen rasvaseoksen kanssa munavaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille (koko 30 x 40 cm). Paista noin 15 minuuttia 200 asteessa. Ota pois uunista ja anna jäähtyä uunipellin päällä.
Kuorrute:
Sulata rasva. Sekoita haaleaan veteen kaakaojauhe. Sekoita kaakaoseos rasvan kanssa. Lisää tomusokeri siivilän läpi ja sekoita tasaiseksi. Leivitä kuorrute kakun pinnalle. Koristele heti ennen kuin pinta kovettuu. Leikkaa kakku paloiksi ja tarjoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti