keskiviikko 9. syyskuuta 2015

Hävikkiviikkovinkki nro 3



Juuri nyt vietetään valtakunnallista Hävikkiviikkoa. Tässä hävikkiviikkovinkkini numero 3. Ylikypsät banaanit ovat tyypillisiä roskiin lentäjiä. Hyvin kypsät banaanit ovat yleensä todella makeita ja jos ei pidä kovin makeista banaaneista sellaisenaan voi niiden makeuden hyödyntää leivonnaisissa.


BANAANILEIVOKSET
Taikina:
2,5 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2 kypsää banaania
150 g voita tai margariinia sulatettuna
0,5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus muskottipähkinää
Täyte:
2 kypsää banaania
100 g tomusokeria
50 g voita tai margariinia
1 rkl appelsiinimehua
Kuorrute:
200 g tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua
Koristeluun:
esimerkiksi strösseleitä, mantelilastuja tai pähkinöitä

Valmista taikina: Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Soseuta banaanit. Yhdistä sulatettu rasva, maito ja banaanisose munasokerivaahtoon. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe sekä ripaus muskottipähkinäraastetta. Lisää jauhot siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan (noin 20 x 30 cm) ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä banaanikakku.

Valmista täyte: Muusaa banaanit. Laita banaanit, tomusokeri, voi ja mehu kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä pari minuuttia samalla sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja anna täytteen jäähtyä vähän. Halkaise banaanikakku kahteen osaan ja levitä täytettä toiselle puoliskolle. Nosta toinen puoli takaisin kanneksi.

Valmista kuorrute: Lisää tomusokeriin appelsiinimehua ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute banaanikakun päälle. Koristele pinta haluamallasi tavalla. Leikkaa kakku kuutioiksi. Annoksesta tulee noin 16 palaa.





Hyviä tähderuokareseptejä voit lukea myös uudesta erittäin ajankohtaisesta keittokirjastani. Tähteistä tähdiksi on juuri tullut kauppoihin. Kirja antaa runsaasti reseptejä ruokahävikkiä vastaan. Kirjassa on sivuja 256 ja reseptejä noin 160. Monia erilaisia tähdeaineksia on pyritty käyttämään mahdollisimman monipuolisesti ja luovasti. Kaikki reseptit ovat toteutettavissa myös uusista aineksista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti