torstai 20. helmikuuta 2014

RENKAITA


Renkaat ovat tällä hetkellä hyvin ajankohtaisia. Friteeratut sipulirenkaat sopivat tähän viikkoon oikein loistavasti.


FRITEERATUT SIPULIRENKAAT
pari isoa sipulia
Kuorrutustaikina:
2 kananmunaa
2 dl kivennäisvettä
3 dl vehnäjauhoja
reilusti valkosipulia pieneksi pilkottuna
reilusti tuoretta inkivääriä pieneksi pilkottuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään. Leikkaa sipulit renkaiksi, erottele renkaat toisistaan ja upota taikinaan. Kuumenna noin 5 dl rypsiöljyä kattilassa. Nosta sipulirenkaat taikinasta öljyyn muutama kerrallaan, paista kunnes saavat kauniin värisen pinnan. Nosta pois reikäkauhalla ja valuta talouspaperin päällä. Sama taikina käy monien muidenkin aineksien friteeraamiseen, esim. katkaravut, kalat sekä kesäkurpitsa ovat hyviä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti