Renkaat ovat tällä hetkellä hyvin
ajankohtaisia. Friteeratut sipulirenkaat sopivat tähän viikkoon
oikein loistavasti.
FRITEERATUT SIPULIRENKAAT
pari isoa sipulia
Kuorrutustaikina:
2 kananmunaa
2 dl kivennäisvettä
3 dl vehnäjauhoja
reilusti valkosipulia pieneksi pilkottuna
reilusti tuoretta inkivääriä pieneksi pilkottuna
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Sekoita kaikki taikinan ainekset
keskenään. Leikkaa sipulit renkaiksi, erottele renkaat toisistaan
ja upota taikinaan. Kuumenna noin 5 dl rypsiöljyä kattilassa. Nosta
sipulirenkaat taikinasta öljyyn muutama kerrallaan, paista kunnes
saavat kauniin värisen pinnan. Nosta pois reikäkauhalla ja valuta
talouspaperin päällä. Sama taikina käy monien muidenkin aineksien
friteeraamiseen, esim. katkaravut, kalat sekä kesäkurpitsa ovat hyviä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti