lauantai 15. helmikuuta 2014

PIRTEYTTÄ VIIKONLOPUKSI


Tässä ihanan raikas ja maukas jälkiruoka viikonlopuksi, aprikoosia ja kermaliköörillä maustettua vanukasta kerroksittain.


PIRTEÄT APRIKOOSIKERROKSET
Aprikoosikerros:
3 liivatelehteä
noin 500 g aprikooseja
2 rkl sokeria
0,5 dl omenamehua
Vanukaskerros:
3 liivatelehteä
400 g maustamatonta jogurttia tai tuorejuustoa
0,5 dl Amarula-likööriä (kermalikööriä)
1 tl vaniljasokeria
2 rkl sokeria tai maun mukaan
0,5 dl maitoa

Pehmitä 3 liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Soseuta aprikoosit ja mausta sokerilla. Kuumenna omenamehu. Purista vesi liivatelehdistä, lisää ne kuumaan mehuun ja sekoita. Lisää liivateseos aprikoosisoseeseen hyvin sekoittaen.

Pehmitä toiset 3 liivatelehteä. Sekoita jogurtti, likööri, vaniljasokeri ja sokeri. Kuumenna maito, lisää liivatelehdet ja sekoita. Kaada liivate vanukasseokseen samalla sekoittaen. Täytä jälkiruoka-astiat kerroksittain. Anna hyytyä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti