keskiviikko 11. helmikuuta 2015

MAHTAVA LIHAPATA



Nyt on niin hyvät ulkoilukelit, että ulkona voisi olla vaikka koko päivän. Päivän päätteeksi on tietysti nälkä ja silloin tämä lihapata maistuu varmasti.


LIHAPATA
noin 600 g naudan paistia kuutioina tai suikaleina
400 g salottisipuleita
3 valkosipulinkynttä
2 porkkanaa
3 rkl sokeria
2 rkl vehnäjauhoja
2 dl tummaa olutta
5 dl kuumaa lihalientä
2 rkl punaviinietikkaa
2 laakerinlehteä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Paista lihat pannulla, mausta suolalla ja pippurilla. Siirrä lihat pataan. Kuori kokonaiset salottisipulit ja valkosipulinkynnet. Kuori ja paloittele porkkanat. Sulata sokeri pannulla ja kuumenna kunnes sokeri on vaaleanruskeaa. Lisää sipulit, valkosipulinkynnet ja porkkanat pannulle, sekoittele ja sirottele jauhoja päälle. Lisää pannuun lihaliemi, olut ja viinietikka. Anna kiehua pari minuuttia. Kaada seos pataan. Lisää mukaan laakerinlehdet ja peitä pata kannella. Hauduta miedolla lämmöllä liedellä tai uunissa noin 1,5 tuntia. Tarjoa perunamuusin kanssa.



Sain lihapadassa käyttämäni mureat kotimaiset lihat Nettiliha.fi:stä kätevästi suoraan kotiovelleni. Nettiliha.fi haluaa tarjota kaikille Tuulikummun keittiössä -blogin lukijoille alennuksen. Seuraavaa koodia käyttäen saat tilattua omalle kotiovellesi tuoretta suomalaista lihaa normaalihintaa edullisemmin. Alekoodilla Tuulikumpu060 saat 10 euron alennuksen Nettiliha.fi:n pienimmästä lihapaketista Mini-Härästä. Mini-Härkä sisältää naudan jauhelihaa (5%) 4 kg, naudan paistikuutioita 500 g sekä naudan paistisuikaleita 500 g. Laita Tuulikumpu060 koodi tilatessa "kampanjakoodi" -kenttään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti