lauantai 28. kesäkuuta 2014

Herkkuja keskiajalta

Oletteko käyneet keskiajalla? Minä kävin tänään. Tosin minua hieman häiritsi, että Turun keskiaikamarkkinoille hyväksytään nykyään jopa englantilaiset fudget, muoviset myyntirasiat ja nykyaikaiset vaa'at. Vuosia sitten rima oli paljon korkeammalla ja kaiken tuli näyttää juuri oikeanlaiselta, muovia tai mitään nykyaikaista ei saanut olla näkyvissä.


KÖYHÄT RITARIT KESKIAJALTA
4 viipaletta valeaa kuivahtanutta leipää
2 kananmunaa
1 rkl ruusuvettä
1 rkl sokeria
(ripaus sahramia)
Paistamiseen:
voita
Pinnalle:
sokeria

Vatkaa munat kevyesti lautasella, lisää ruusuvesi, sokeri sekä halutessasi sahramia. Kääntele leipäviipaleet munaseoksessa. Paista leivät voissa kauniin värisiksi. Ripottele pinnalle sokeria, tarjoa heti.


KARKKIOMENAT KESKIAJALTA
omenoita
puisia tikkuja
sokeria
Pinnalle lisäksi jotain näistä:
kookoshiutaleita
pähkinäruouhetta
kaurahiutaleita

Työnnä jokaiseen omenaan puutikku varreksi. Laita pieneen kulhoon kookoshiutaleita tai muita pinnalle haluamiasi aineksia. Sulata sokeri kattilassa kauniin vaalean ruskeaksi. Kierittele omenat kauttaaltaan sulassa sokerissa. Heti tämän jälkeen dippaa omena kookoshiutaleisiin.

Tunnelmakuvia keskiaikamarkkinoilta:





TÄÄLTÄ löydät lisää keskiaikaisia reseptejä.

1 kommentti:

  1. Multa on valitettavasti mennyt nämä Keskiaikaismarkkinat aina ohi... :( Onneksi pääsin sinun kuvien kautta hieman aistimaan tunnelmaa. Ja harmillista tosiaan jos eivät enää ole niin tarkkoja mitä siellä myydään....

    VastaaPoista