sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

VARASLÄHTÖ VAPPUUN

Vappuun on vielä vähän aikaa, mutta vappua odotellessa voi jo testailla näitä meheviä ja maukkaita banaanikuutiota.


BANAANIKUUTIOT
Taikina:
2,5 dl fariinisokeria
2 kananmunaa
2 kypsää banaania (noin 350 g)
150 g voita tai margariinia sulatettuna
0,5 dl maitoa
3 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
ripaus muskottipähkinää
Täyte:
2 kypsää banaania
100 g tomusokeria
50 g voita tai margariinia
1 rkl appelsiinimehua
Kuorrute:
200 g tomusokeria
2 rkl appelsiinimehua
Koristeluun:
pähkinöitä
tai strösseleitä

Valmista taikina: Vatkaa munat ja fariinisokeri vaahdoksi. Soseuta banaanit. Yhdistä sulatettu rasva, maito ja banaanisose munasokerivaahtoon. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe sekä ripaus muskottipähkinäraastetta. Lisää jauhot siivilän läpi taikinaan. Kaada taikina voideltuun vuokaan (noin 20 x 30 cm) ja paista 175 asteessa noin 30 minuuttia. Jäähdytä banaanikakku.
Valmista täyte: Muusaa banaanit. Laita banaanit, tomusokeri, voi ja mehu kattilaan, kuumenna miedolla lämmöllä pari minuuttia samalla sekoittaen. Ota kattila pois liedeltä ja anna täytteen jäähtyä vähän. Halkaise banaanikakku kahteen osaan ja levitä täytettä toiselle puoliskolle. Nosta toinen puoli takaisin kanneksi.
Valmista kuorrute: Lisää tomusokeriin appelsiinimehua ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute banaanikakun päälle. Koristele pinta haluamallasi tavalla. Leikkaa kakku kuutioiksi ja nauti vaikka siman kanssa. Annoksesta tulee noin 16 banaanikuutiota.

Pakkaa banaanikuutiot kannelliseen rasiaan ja ota mukaan vappupiknikille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti