lauantai 2. elokuuta 2014

ERITTÄIN HYVÄÄ



Tänään oli Sauvon Elopäiville saapunut väkeä sankoin joukoin. Näin paljon väkeä näkee Sauvossa vain kerran vuodessa. 

Ostimme markkinoilta rasian vihreitä chilejä paikalliselta luomuviljelijältä. Pakkauksen päällä ei ollut merkintää tulisuudesta eikä lajista. Chilit olivat sen verran isoja, että arvelimme niiden olevan aika mietoja ja soveltuvan hyvin täytettäviksi. Kotona makutesti osoitti, että chilit olivat keskenään hyvin erivahvuisia. Chileistä tuli täytteineen kuitenkin niin hyviä, että ne saivat runsaasti kehuja ruokapöydässä. Chilien kaveriksi sopivat erittäin hyvin broilerivartaat ja yksinkertainen caprin salaatti.


TÄYTETYT CHILIT
mietoja isoja vihreitä chilejä
Täyte:
maustamatonta tuorejuustoa
aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
tuoreita yrttejä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Tee viilto chilien kylkeen, poista siemenet. Sekoita täytteen ainekset ja täytä pikkulusikalla chilit. Nosta chilit grilliin ehjä puoli alaspäin. Grillaa hetki, että chilit saavat väriä. Nosta täytetyt chilit folion päälle ettei täyte valu grilliin ja anna kuumentua vielä kunnolla.



CAPRIN SALAATTI
kypsiä tomaatteja
mozzarellaa
basilikaa
timjamia
oliiviöljyä

Leikkaa tomaatit ja mozzarella viipaleiksi. Lado lautaselle vuorotellen, ripottele pinnalle yrtit ja lorauta päälle öljyä.



BROILERIVARTAAT
broilerifileitä
Marinadi:
öljyä
sitruunamehua
soijakastiketta
mangochutneyta
savustettua paprikajauhetta
jeeraa eli juustokuminaa
itsetehtyä curryjauhetta

Leikkaa broilerit suikaleiksi ja laita marinoitumaan pariksi tunniksi. Pujottele vartaisiin ja grillaa kypsäksi.

1 kommentti: