sunnuntai 31. elokuuta 2014

MAC & CHEESE LETTUTEMPPU


Mac & cheese valmistuu myös lettupannulla. Makaroniletut on nopeasti tehty ylijääneistä makaroneista. Ja maistuipa muuten hyviltä.



perjantai 29. elokuuta 2014

SATEEN TUOMAA


Eilen ei satanut niin paljon kuin edellisinä päivinä. Ajattelin, että nyt on hyvä hetki lähteä etsimään sieniä. Elokuun runsaat sateet olivatkin tehneet tehtävänsä. Löytyi mukavasti keltaisia ihanuuksia jo hyvän kokoisiksi kasvaneina. Keräsin hymyssä suin tämän vuoden ensimmäisen kantarellisaaliini. Metsässä mietin, että risotossa miedon makuiset kantarellit pääsevät oikeuksiinsa. Ja tässä helppo resepti.


keskiviikko 27. elokuuta 2014

ERILAINEN PIZZA (tomaattiallergiselle sopiva)


Idea tomaattiallergiselle sopivasta pizzasta syntyi hetkessä, kun viikonlopulta jäi oranssia pastakastiketta. Pastakastikkeen olin tehnyt porkkanoista, sipulista, palsternakasta ja omenasta. Pizzan täytteiksi päätin laittaa savukalaa, paahdettua paprikaa ja valkosipulia, kesäkurpitsaa ja vuohenmaitojuustoa. Pizzasta tulikin kivasti erilaista ja todella hyvää. Alla ohje valkosipulien ja paprikoiden paahtamiseen sekä oranssin pizzakastikkeen ja pizzapohjan reseptit neljää pizzaa varten. Paista pizzoja yksi kerrallaan 250 asteessa vajaa 10 minuuttia. 



maanantai 25. elokuuta 2014

Kesäkurpitsasatoa lettupannulle


Hyvät kesäkurpitsaletut syntyvät hetkessä. Mausteita voi muunnella mielen mukaisiksi, rakuunan voi vaihtaa vaikka timjamiin tai basilikaan.


lauantai 23. elokuuta 2014

VÄRIKÄSTÄ VIIKONLOPPUA


Kasvispastakastike syntyy porkkanoista, palsternakasta ja omenasta. Lisäväriä tulee kurkumasta. Timjamia ja sitruunaa mausteeksi.



tiistai 19. elokuuta 2014

UPEA PUNAJUURI


Tein tänään iloisen väristä punajuurisalaattia. Makukin on mitä parhain.


PUNAJUURISALAATTI
noin 500 g punajuuria
1 omena
pala piparjuurta
1,5 dl maustamatonta jogurttia (turkkilaista)
1 rkl valkoviinietikkaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
Lisäksi:
persiljasilppua

Keitä punajuuret. Raasta punajuuret, omena ja pala piparjuurta. Yhdistä jogurtti, viinietikka, pippuri ja suola. Sekoita raasteiden kanssa. Ripottele päälle tuoretta persiljasilppua.



perjantai 15. elokuuta 2014

ELOKUUN TARJOUS



Akateeminen kirjakauppa myy elokuun kanta-asiakastarjouksena Reseptikuningatar-kirjaani todella edulliseen hintaan. Nyt kannattaakin käydä hakemassa oma 255 sivuinen opus täynnä kotiruokareseptejä joissa on ideaa. 



Turun akateeminen


Tampereen akateeminen


Helsingin akateeminen


tiistai 12. elokuuta 2014

NOPEAAKIN NOPEAMPI


Viime viikonloppuna tein katkarapuvartaita iltapalaksi. Marinadin mittasuhteet eivät ole kovin tarkkoja, vaan sellaisia kesämittoja.


KATKARAPUVARTAAT
katkarapuja
muutama aurinkokuivattu tomaatti
Marinadi:
noin 1 dl kookosöljyä
chilikastiketta maun mukaan
loraus aurinkokuivattujen tomaattien öljyä
limen kuorta ja mehua
Lisäksi:
tuoretta korianteria

Sekoita marinadin ainekset ja laita katkaravut marinadiin. Anna marinoitua vähän aikaa ja pujottele sitten katkarapuja vartaisiin. Pujota väliin muutamia pieniä paloja aurinkokuivattuja tomaatteja. Grillaa nopeasti vartaat molemmin puolin.



lauantai 9. elokuuta 2014

OSALLISTU ARVONTAAN!




Nyt alkaa ensimmäinen arvonta blogissani. 

Tehtävä on kaksiosainen: 
A) mikä on mielestäsi paras resepti tai juttu blogissani? 
B) minkälaisia reseptejä toivoisit löytäväsi blogistani tulevaisuudessa? 

Vastaa molempiin kysymyksiin kommenttikentässä ja muista liittää myös sähköpostiosoitteesi vastauksen yhteyteen. 

Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan juuri ilmestynyt 255 sivuinen keittokirjani Reseptikuningatar, palkittua kotiruokaa

Arvonta suoritetaan 6.9. eli siihen asti on aikaa osallistua.



LISÄTTY 7.9: KILPAILU PÄÄTTYNYT, KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE! SUORITAMME ARVONNAN LÄHIAIKANA.

perjantai 8. elokuuta 2014

SELVISIN HENGISSÄ


Ensimmäinen liveyleisön edessä annettu haastattelu takana ja yhä hengissä. Aiemmin päivällä vähän jännitti ja odotellessa alkoi kurkkuunkin sattumaan (osaksi kyllä auton ilmastoinnin ja sadekelin syytä). Mutta kun pääsin haastattelupaikalle ja sain niin kivan ja kirjaani hyvin tutustuneen haastattelijan, niin jännitys katosi lähes kokonaan. Siinä me vaan rupateltiin kaikenlaista kirjaan ja minuun liittyvää puoli tuntia.




tiistai 5. elokuuta 2014

MAHTAVAA KESÄRUOKAA


Ratatouille on kevyttä kasvisruokaa ja täynnä upeita makuja. Ratatouille sopii hienosti kesään.


RATATOUILLE
öljyä kuullottamiseen
1 sipuli silputtuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 paprikaa kuutioituna
2 kesäkurpitsaa kuutioituna
2 munakoisoa kuutioituna
500 g tomaattimurskaa
timjamia
rakuunaa
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan
pari kourallista tuoreita pinaatinlehtiä
tuoretta basilikaa

Pehmennä sipulia ja valkosipulia öljyssä. Lisää paprika, kesäkurpitsa ja munakoiso, kypsennä. Lisää tomaattimurska ja mausta. Anna hautua miedolla lämmöllä meheväksi. Lisää lopuksi pinaatinlehdet ja kuumenna. Tarjoa lisäksi vaaleaa leipää.


maanantai 4. elokuuta 2014

Tapahtumien yö Tampere





TAPAHTUMIEN YÖ SUOMALAISESSA KIRJAKAUPASSA



"Upeita kirjailijoita, hiustenhoitoa, hyvinvointiohjausta ja tangon ilmaiset alkeiskurssit. Tule mukaan viettämään tapahtumarikasta iltaa kansamme!Aika: 7.8.2014 klo 16:00 - 23:00
Paikka: Suomalainen Kirjakauppa Hämeenkatu 18

Illan aikana arvotaan tasatunnein klo 17.00, 18.00,19.00, 20.00 ja 21.00 kolmen kirjan paketti paikallaolijoiden kesken.


Kirjailijavieraat:

16.00 Kaisa Sillanpää: Reseptikuningatar -Palkittua kotiruokaa

16.30 Taavi Soininvaara: Teräsarkku

17.00 Roope Lipasti: HalkaisukirvesmiesElämä ja vähäisemmät teot
 
17.30 Ari Väntänen:  Apulanta - Kaikki yhdestä pahasta
         Kirjakiertue starttaa Tapahtumien Yöstämme.

18.45 Tommi Kinnunen: Neljäntienristeys

19.15 Paula Havaste: Tuulen vihat

19.45 Tuomas Kyrö: Ilosia aikoja, Mielensäpahoittaja

21.00 Pasa & Atpo: Suuri suomalainen ihmiskirja

21.30 Alivaltiosihteeri: Virallisuus on aseeni

22.00 Virpi Hämeen-Anttila: Yön sydän on jäätä

22.30 Laura Paloheimo: Mama Mojo

 

Signeerauksia

19.00-20.00 Leena Lehtolainen: Kuusi kohtausta Sadusta"


Tervetuloa kaikki paikan päälle!






lauantai 2. elokuuta 2014

ERITTÄIN HYVÄÄ



Tänään oli Sauvon Elopäiville saapunut väkeä sankoin joukoin. Näin paljon väkeä näkee Sauvossa vain kerran vuodessa. 

Ostimme markkinoilta rasian vihreitä chilejä paikalliselta luomuviljelijältä. Pakkauksen päällä ei ollut merkintää tulisuudesta eikä lajista. Chilit olivat sen verran isoja, että arvelimme niiden olevan aika mietoja ja soveltuvan hyvin täytettäviksi. Kotona makutesti osoitti, että chilit olivat keskenään hyvin erivahvuisia. Chileistä tuli täytteineen kuitenkin niin hyviä, että ne saivat runsaasti kehuja ruokapöydässä. Chilien kaveriksi sopivat erittäin hyvin broilerivartaat ja yksinkertainen caprin salaatti.


TÄYTETYT CHILIT
mietoja isoja vihreitä chilejä
Täyte:
maustamatonta tuorejuustoa
aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
tuoreita yrttejä
mustapippuria myllystä
suolaa maun mukaan

Tee viilto chilien kylkeen, poista siemenet. Sekoita täytteen ainekset ja täytä pikkulusikalla chilit. Nosta chilit grilliin ehjä puoli alaspäin. Grillaa hetki, että chilit saavat väriä. Nosta täytetyt chilit folion päälle ettei täyte valu grilliin ja anna kuumentua vielä kunnolla.



CAPRIN SALAATTI
kypsiä tomaatteja
mozzarellaa
basilikaa
timjamia
oliiviöljyä

Leikkaa tomaatit ja mozzarella viipaleiksi. Lado lautaselle vuorotellen, ripottele pinnalle yrtit ja lorauta päälle öljyä.



BROILERIVARTAAT
broilerifileitä
Marinadi:
öljyä
sitruunamehua
soijakastiketta
mangochutneyta
savustettua paprikajauhetta
jeeraa eli juustokuminaa
itsetehtyä curryjauhetta

Leikkaa broilerit suikaleiksi ja laita marinoitumaan pariksi tunniksi. Pujottele vartaisiin ja grillaa kypsäksi.